Gezochte verdachte van moord die wordt beschuldigd van het doden van een Thais stel in Taiwan geeft zich over aan de politie van Chiang Mai

FOTO: MRG ONLINE/

provincie Chiang Mai —

Een 35-jarige verdachte van moord die wordt verdacht van moord op een Thais stel in Taiwan, heeft zich gisteren, 17 juni, overgegeven aan de politie van de provincie Chiang Mai. De vermoorde vrouw was naar verluidt zwanger van een vijf maanden oude ongeboren tweeling.

Pol. Gen. Suwat Jangyodsuk, commissaris van de Koninklijke Thaise politie, en de heer Ethan YH Lin, de politieambassadeur van Taiwan, hielden gisteren, 17 juni, een persconferentie om de arrestatie te verklaren van Santi “Wang” Supa-apiradeepailin, een 35-jarige oude gezochte verdachte beschuldigd van moord op een Thais stel in Taiwan.

Hij werd gearresteerd op grond van het arrestatiebevel nr. 1155/2565 uitgevaardigd op 14 juni 2022, wegens doodslag.


Volgens berichten gaf Wang zichzelf aan in het dorp Arunothai in het district Mueang Na van het district Chiang Dao in de provincie Chaing Mai, nadat hij door de politie onder druk was gezet.

Hij zou Prasert Norat, een 32-jarige Thaise man, en Potjanee Sae Li, de 35-jarige Thaise vrouw van Prasert, samen met haar vijf maanden oude ongeboren tweeling in Taiwan hebben vermoord voordat hij naar zijn geboorteplaats in de Chiang Mai vluchtte. provincie.


Volgens Pol. Gen. Suwat Jangyodsuk, de verdachte zou beide slachtoffers op 8 juni hebben vermoord in zijn kantoor in Taiwan vanwege een zakelijk conflict. Hij verstopte hun lichamen in de kofferbak van hun auto en liet die achter op een parkeerplaats van een treinstation in de speciale gemeente Taoyuan in het noordwesten van Taiwan. De lichamen werden naar verluidt op 10 juni ontdekt, terwijl Wang op 9 juni Taiwan al had verlaten voor zijn geboorteplaats in Chiang Mai via Suvarnabhumi Airport, zei de officier.


De Taiwanese wetshandhavers hebben de Thaise centrale onderzoekspolitie echter gewaarschuwd voor de vermeende moord op Wang. De twee afdelingen werkten vervolgens samen om Wang onder druk te zetten totdat hij toegaf en zich op 17 juni overgaf, vergezeld door zijn vader.

Op het moment van schrijven ontkende Wang de aanklacht nog steeds en beweerde dat het paar werd doodgeslagen door twee mannen met maskers die hem dwongen de lichamen op het treinstation te dumpen, volgens rapporten.


Pol. Gen. Suwat zei dat Wang meer aanklachten zou kunnen krijgen voor het naar verluidt vermoorden van de vrouw met haar vijf maanden oude tweeling, maar het vergde een zeer voorzichtig onderzoek. Hij zei ook dat Wang tot morgen 19 juni zou worden vastgehouden zonder verder verhoor.
De heer Ethan YH Lin, de politieambassadeur van Taiwan, heeft naar verluidt zijn dankbaarheid uitgesproken voor de snelle reactie en samenwerking van de Thaise wetshandhavers.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op FacebookTwitterGoogle NieuwsInstagramTiktokYouTubePinterestFlipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.