Thaise overheid scherpt sommige cannabisregels aan, vooral voor minderjarigen

Bangkok, Thailand-

De Thaise regering heeft vanaf donderdag 16 juni 2022 de regels rond recent gedecriminaliseerde cannabis aangescherpt, vooral voor minderjarigen.

Het bevel, dat officieel zal worden wanneer het in de Royal Gazette wordt gedrukt, werd ondertekend door de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul en is bedoeld om enkele zorgen van het publiek over mogelijk misbruik van cannabis om recreatieve redenen door minderjarigen en jongeren weg te nemen.

Onder de nieuwe regeling mogen personen onder de twintig geen cannabisplanten consumeren of bezitten zonder medische toestemming van een arts.

Het bevel beperkt ook het cannabisgebruik voor zwangere vrouwen.

Dit volgt op het bevel van de gouverneur van Bangkok dat scholen cannabisvrije zones worden, wat in wezen betekent dat er geen cannabisproducten zijn toegestaan ​​op de schoolcampussen van de Metropolitan Administration in Bangkok.

Bovendien kan rook van marihuana in rekening worden gebracht onder openbare overlastwetten, die in wezen het openbaar roken van de plant verbieden.

Ten slotte vraagt ​​de Thaise regering ook dat restaurants die cannabis gebruiken in voedsel dit vooraf duidelijk aangeven, vooral voor mensen die mogelijk allergieën hebben.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.