Taxichauffeur gearresteerd voor naar verluidt het slaan van Chinese toerist in het uitgaanscentrum van Bangkok afgelopen weekend

Bangkok -

  Een mannelijke taxichauffeur bekende op zondag 5 juni bij de politie van Mekka, nadat hij op zaterdag 4 juni was betrapt op het slaan van een Chinese toerist in de buurt van het RCA-entertainmentgebied van Bangkok.

De bestuurder werd rond 1 uur op een dashcam betrapt. de schijnbaar dronken toerist, rond de 10 jaar oud en die niet door de Thaise pers was geïdentificeerd, tegen de grond viel. Volgens een getuige die de beelden aan de politie van Makkasan bezorgde, waren beiden naar verluidt woedend aan het praten, in de veronderstelling dat ze het niet eens waren over de prijs, voordat de klant de taxi naar verluidt boos sloeg.

De taxichauffeur stapte naar verluidt uit zijn voertuig en opende de kofferbak voordat hij een ijzeren staaf, vermoedelijk ongeveer 30 centimeter lang, eruit haalde en de buitenlandse passagier sloeg. Een Thaise staatsburger en een andere buitenlander, die vrienden van de toerist leken te zijn, benaderden hen toen en probeerden het gevecht te stoppen. De taxichauffeur reed naar verluidt weg terwijl de Chinese toerist gewond raakte aan zijn hoofd.

FOTO: ONE31

De 44-jarige chauffeur, die later in de Thaise pers werd geïdentificeerd met zijn voornaam Atsadawut, werd de volgende dag naar een politiebureau geroepen. Hij werd onderzocht en naar verluidt bekende hij zijn aanval op de buitenlander, redenerend dat hij boos was dat de passagier zijn auto raakte.

Atsadawut werd beschuldigd van mishandeling en het toebrengen van verwondingen aan anderen. Ondertussen bekritiseerden veel reacties op sociale media zijn gedrag, omdat het het imago van het Thaise toerisme zou kunnen beïnvloeden, terwijl het land net is heropend om toeristen te verwelkomen na meer dan twee jaar van Covid-19-gerelateerde grenssluitingen en beperkingen.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd].com Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/