Thaise minister van Toerisme stelt annulering van de Thailand Pass voor tijdens de volgende Covid-centrumvergadering

Bangkok -

  De Thaise minister van Toerisme en Sport bereidt zich voor om de Thaise premier de annulering van de "Thailand Pass" voor te stellen voor buitenlanders die het land binnenkomen om meer toeristen naar Phuket en andere toonaangevende toeristische locaties te trekken.

Minister Phiphat Ratchakitprikarn onthulde vandaag, 6 juni, dat nadat het land heropend was onder de Phuket Sandbox- en Test&Go-maatregelen, toeristen ondanks strikte regelgeving geleidelijk op het eiland arriveerden. Ongeveer 20,000-30,000 mensen per maand waren naar Phuket gereisd onder de Phuket Sandbox-implementatie en ongeveer 8,000-12,000 mensen per dag onder de Test&Go-maatregelen. Bij het schrappen van dergelijke maatregelen zijn er nu ongeveer 20,000 toeristen per dag.

De minister streefde naar een stijging van het aantal naar 30,000 buitenlandse toeristen per dag. De opheffing van de “Thailand Pass” zal dus volgens het plan van de minister een belangrijke rol spelen.

“Als de Thailand Pass wordt geannuleerd, zijn we ervan overtuigd dat er na juni ongeveer 30,000 toeristen per dag zullen zijn. En tegen het einde van het jaar zou het aantal 40,000-50,000 mensen per dag kunnen bereiken. In de pre-Covid periode had het land ooit maximaal 100,000 toeristen per dag, dus dat doel moeten we halen. Thailand Pass is sterk verbeterd, maar is nog steeds hinderlijk voor veel potentiële toeristen en maakt het ook moeilijk voor grote groepen, zoals reisorganisaties, om reizen te coördineren. Het is ook een belangrijk afschrikmiddel voor korte spontane trips vanuit nabijgelegen markten zoals India en Maleisië, die vóór Covid 1-3 dagen in een weekend vrij zouden komen. Door Thailand Pass is dat nu moeilijker.” verklaarde Phifat.

De minister zou de zaak ter overweging aan de premier voorleggen tijdens de volgende CCSA-vergadering (Center for Covid-19 Situation Administration) om meer toeristen te verwelkomen en de binnenlandse economie te versnellen.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/