Thaise FDA lanceert "Plook Ganja" -applicatie voor registratie van inlandse cannabis- en hennepplantages

Nationaal –

  De Thai Food and Drug Administration (FDA) lanceert de mobiele applicatie "Plook Ganja" (letterlijke titel, "Plant Ganja") waarmee het publiek gemakkelijk een cannabisplantage kan registreren na Zelfgekweekte cannabis en hennep planten is officieel toegestaan ​​in Thailand op 9 juni.

Adjunct-secretaris-generaal van de FDA, Dr. Withit Saritdeechaikul, onthulde op woensdag 1 juni dat de applicatie is ontwikkeld na goedkeuring door de FDA van binnenlandse plantages, met uitzondering van cannabisextracten die meer dan 0.2% tetrahydrocannabinol (THC) bevatten, voor gezondheids- en/of commerciële doeleinden zonder toestemming. Planters moeten zich echter registreren op de aanvraag om de FDA te waarschuwen.

ปลูกกัญ
Dr. Withit Saritdeechaikul // FOTO: Prachachat

De applicatie "ปลูกกัญ" zal beschikbaar zijn voor zowel IOS- als Android-systemen. De registratie kan ook doorgaan op de website http://plookganja.fda.moph.go.th. Vanaf 9 juni kan de registratie in slechts 3 eenvoudige stappen gebeuren: 1. Registreren 2. Invullen van de doelstellingen van de planters. 3. Ontvang elektronische meldingsdocumenten.

De voltooide registratie zal de autoriteiten informeren over het aantal en de plaatsen waar cannabis- en hennepplanten in het hele land worden gekweekt. Ook zal het een informatiebron zijn voor ondernemers om grondstoffen te zoeken voor de productie van cannabis- en hennepproducten voor de binnenlandse markt, wat volgens het overheidsbeleid ook zal leiden tot economische stimulering.

TPN merkt op dat een Thais ID-kaartnummer vereist lijkt te zijn om te registreren en dat er tegenstrijdige informatie is over of niet-Thaise staatsburgers zich mogen registreren.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/