Feature: Dit is wat we weten over de Thailand's Personal Data Protection Act (PDPA) voordat het morgen wordt geïmplementeerd

Nationaal –

De Thailand's Personal Data Protection Act BE 2562 (PDPA) zal morgen, 1 juni 2022, volledig van kracht worden. De Wbp is een wet die bedoeld is om meer rechten toe te kennen aan de eigenaren van persoonlijke gegevens. De wet bouwt en stelt ook normen vast om de beveiliging en veiligheid van persoonlijke informatie te handhaven voor toekomstig gebruik met toestemming van de eigenaars van de gegevens.

Het kantoor van de Commissie voor de bescherming van persoonsgegevens, Bank of Thailand, heeft ook de voordelen van de Wbp op individueel, overheids- en nationaal niveau als volgt uitgelegd:

In termen van het voordeel voor het publiek, zou de Wbp mensen toestaan ​​om; 1. Erken het doel van het verzamelen, gebruiken en publiceren van persoonlijke informatie, 2. Verzoek om verwijdering, verwijdering of opschorting van het gebruik van persoonlijke informatie, 3. Dien een klacht in en vraag compensatie als de informatie voor een ander doel wordt gebruikt vermeld, en 4. het verminderen van verstoringen of schade veroorzaakt door de schending van persoonlijke gegevens.

Voor overheids- en particuliere instanties zou de wet; 1. Vergroot het vertrouwen in het verzamelen, gebruiken of publiceren van persoonlijke informatie volgens de internationale standaard, 2. Stel een duidelijke maatregel vast voor het verzamelen, gebruiken of publiceren van persoonlijke informatie, en 3. Zorg voor een juridische procedure voor transparante, verantwoordelijke, en verifieerbaar.

Op nationaal niveau zal de Wbp de maatregelen ter bescherming van persoonsgegevens standaardiseren. en tegelijkertijd een goed imago voor het land te creëren. Het zal ook verwante afdelingen in staat stellen om de overheids- en bedrijfsactiviteiten te controleren en te onderzoeken of de bescherming van persoonlijke informatie nauwkeurig en passend is.

FOTO: iLaw

Think informatie vrijgegeven door de PDPC Thailand, foto's of clips maken die een andere persoon vastleggen en deze posten zonder negatieve bedoelingen of schade toebrengen aan de persoon die wordt gefotografeerd, kan worden gedaan als het voor persoonlijke doeleinden wordt gebruikt.

Volgens de nieuwe PDPD-wet vereist het installeren van CCTV-camera's in hun eigen eigendom geen waarschuwingsborden als het de bedoeling van de eigenaar is om misdaad te voorkomen en veiligheid te bieden aan de huiseigenaar en bewoners.

De eigenaar van persoonlijke gegevens heeft het recht om toestemming te weigeren wanneer hem wordt gevraagd om hun persoonlijke gegevens te gebruiken. Toestemming is vereist indien deze gegevens worden gebruikt in 1. een onderdeel van de overeenkomst; 2. wettelijke machtiging; 3. een levensreddend doel en/of betrokkenheid van het lichaam van het individu; 4. statistisch onderzoek; 5. document van algemeen nut en; 6. bescherming van belangen en rechten.

De bovenstaande principes kunnen echter per geval worden gewijzigd, afhankelijk van de feiten/situaties die zich voordoen.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/