Thaise politie kondigt arrestatie aan van vermeende leden van het witwasnetwerk en hun eigendommen in geschil, ter waarde van meer dan 100 miljoen baht

Phuket -

De Royal Thai Police en de provinciale politie van Phuket hebben vandaag, 29 mei, de arrestatie aangekondigd van vermeende leden van het witwasnetwerk en de inbeslagname van betwiste eigendommen, ter waarde van meer dan 100 miljoen baht.

Politie Luitenant-generaal Montri Yimyaem, een speciale raadgever van de Koninklijke Thaise politie, leidde een team om de arrestatie aan te kondigen van twee hoofdverdachten, Rukman Wa-Ngor en Jemurachee Binjae, die samen met in totaal 1,399,200 methamfetaminepillen werden gevangengenomen in de provincie Surat Thani op 14 oktober 2021.

Twee andere verdachten, Atchariya Chalamwaree en Sathit Panket, met 200,000 methamfetaminepillen en 300 kilo crystal methamfetamine, werden op 14 november 2021 in een huis in Bangkok gearresteerd.

Het groeiende onderzoek leidde ook tot de witwasroutes in veel gebieden in Thailand die voorheen verborgen waren om controle door de autoriteiten te voorkomen. De Koninklijke Thaise politie werkte vervolgens samen met de relevante autoriteiten in het hele land om het transnationale witwasnetwerk "Andaman 1/65" te pakken te krijgen.

Een groot aantal betwiste eigendommen, waaronder huizen, grond, activa en verschillende soorten voertuigen, ter waarde van in totaal 113,410,000 baht, werden in beslag genomen in veel provincies in het hele land, namelijk Chiang Rai, Bangkok, Phuket en Narathiwas.

De inbeslagname bracht ook financiële transacties en communicatieroutes aan het licht waarbij naar verluidt lokale politici en overheidsfunctionarissen in het gebied betrokken waren. Het nader onderzoek was bezig met het analyseren van meer verbanden om over te gaan tot witwaspraktijken.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.