Thais ministerie van Volksgezondheid stelt in eerste instantie 'Endemic Sandboxes' voor op drie toeristeneilanden, waaronder Phuket, zodat uitgaansgelegenheden legaal kunnen heropenen

FOTO: Prachachat

Nationaal –

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid is van plan om op drie toeristische eilanden, namelijk Koh Samui, Koh Chang en Phuket, zogenaamde 'Endemische zandbakken' voor te stellen en de heropening van uitgaansgelegenheden in deze gebieden legaal toe te staan.

Het is echter opmerkelijk dat Pattaya en Bangkok buiten het oorspronkelijke voorstel zijn gelaten, ondanks hun uitgestrekte nachtleven, aangezien volksgezondheidsfunctionarissen in eerste instantie de wettelijke heropening willen beperken tot eilanden waarvan zij beweren dat ze gemakkelijker kunnen worden gecontroleerd.

Kiattiphum Wongrajit, permanent secretaris van de volksgezondheid, zei vandaag, 12 mei, dat het plan in eerste instantie zou worden voorgesteld aan het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) ter overweging als een eerste actieplan voor het naderen van de 'endemische' periode in Thailand en, na meer dan een jaar het wettelijk heropenen van het nachtleven, dat sinds april 2021 ruwweg is gesloten. Momenteel functioneert de bar- en uitgaansindustrie, hoe dan ook op papier, als "omgebouwde restaurants" met een verscheidenheid aan beperkingen en regels.

De Sandbox kan meer versoepeling van beperkingen op bepaalde plaatsen en locaties bevatten. Een daarvan was de terugkeer van de uitgaansgelegenheden die onder bepaalde voorwaarden zouden kunnen heropenen beperkingen die niet specifiek werden uitgelegd. Beperkingen bij bezoek openbare parken en reizen met het openbaar vervoer zouden ook worden versoepeld om mensen geleidelijk aan te helpen zich aan te passen aan hun normale dagelijkse leven.

Op de komende algemene vergadering van CCSA op 20 mei, is de commissie gepland om de aanpassing van de 'Thailand Pass'-registratie en de heropening van uitgaansgelegenheden in verdere stappen te bespreken, volgens de verklaring van CCSA-assistent-woordvoerder Apisamai Srirangsan vandaag.

De beslissing zou echter afhangen van de Covid-19-situatie, de trend van nieuwe infecties en de medewerking van mensen in Thailand, voegde ze eraan toe.

Wat betreft maskermandaten, een populaire vraag van buitenlandse toeristen, ze lijken niet snel ergens heen te gaan. Klik hier om daar meer over te lezen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

 

 

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.