Thailand nadert de herdefinitie van Covid-19 als 'endemisch', maar zonder exact tijdschema, zegt de minister van Volksgezondheid

Bangkok -

De Covid-19-situatie in Thailand verbetert en noemt de ziekte binnenkort bijna 'endemisch', verklaarde de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul vandaag, 11 mei.

De minister vertelde de Associated Press na de vergadering van het National Communicable Disease Committee dat de situatie van Covid-19-infecties is verbeterd en dat Thailand elk moment dichterbij komt om de ziekte als endemisch aan te kondigen.

Anutin benadrukte echter dat het exacte tijdschema van de aankondiging nog niet in beton gegoten kan worden. Anutin verklaarde dat er geen garantie was om Covid-19 endemisch te labelen binnen de maand juli.

Het Nationaal Comité voor overdraagbare ziekten erkende ook de bereidheid van alle partijen om hun bedrijven te heropenen wanneer het land klaar is om volledig te heropenen en buitenlandse toeristen te verwelkomen, verklaarde Anutin. De commissie besprak vandaag ook de mogelijkheid van heropening van legale uitgaansgelegenheden/bars en hoe het gezichtsmaskermandaat te implementeren onder toeristen die naar Thailand reizen, benadrukkend dat ze bezorgd waren dat veel toeristen geen maskers droegen en dat Thailand nog niet klaar was om mandaten op te heffen of te versoepelen. Afgezien daarvan kunnen inzamelingsacties en andere soortgelijke activiteiten nu worden gedaan onder de preventieve maatregelen.

De minister vermeldde ook dat de Thaise FDA nu een verlenging van de leeftijdsregistratie van twee vaccins heeft goedgekeurd; Covovax en Spikevax. Een enkele dosis van het Covovax-vaccin kan nu worden geïnjecteerd bij kinderen van 12 jaar of ouder, die voorheen pas op 18-jarige leeftijd werden geregistreerd. Een halve dosis Moderna's Spikevax-vaccin zal nu effectief zijn voor kinderen van 6 tot 17 jaar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

 

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.