Thaise minister van Volksgezondheid stelt voor om registratie "Thailand Pass" te beëindigen, maar in eerste instantie alleen voor Thaise terugkeerders

Nationaal –

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zei vandaag, 5 mei, dat hij zou voorstellen om de registratie van de "Thailand Pass" in eerste instantie voor Thaise repatrianten te annuleren voordat hij deze in een volgende stap mogelijk zou uitbreiden naar buitenlanders.

De minister stelde ook dat het sterftecijfer van Covid-19-patiënten afnam. De bedbezetting bedroeg momenteel ongeveer 20 procent, het infectiepercentage dat werd gevonden onder internationale aankomsten was 0.001 procent en de medicijnen en medische benodigdheden waren voldoende om COVID-19-patiënten te behandelen.

Hij vervolgde dat als de algemene situatie van Covid-19 Coronavirus onder controle was, de preventieve maatregelen zouden worden versoepeld ter voorbereiding op het verklaren van Covid-19 als een endemische ziekte.

Bovendien was Anutin van plan om het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) voor te stellen om de registratie van de “Thailand Pass” in eerste instantie alleen voor Thaise repatrianten te beëindigen, voordat deze mogelijk later voor buitenlandse toeristen zou worden aangevraagd.

Op de vraag of het nooddecreet zou worden beëindigd of verlengd, zei de minister dat dit besluit was voor premier Prayut Chan-O'Cha en de CCSA. Maar nadat de ziekte endemisch werd, zei Anutin dat de regering het decreet om de Covid-19 onder controle te houden niet langer zou hoeven uit te voeren.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/