Vijf drugsverdachten aangehouden in Phuket met in totaal 3.5 kilo crystal methamfetamine en 14,000 methamfetaminepillen 

Phuket -

In Phuket zijn vijf drugsverdachten aangehouden met in totaal meer dan 3.5 kilo crystal methamfetamine en 14,000 methamfetaminepillen.

De provinciale politie van Phuket heeft de arrestatie gisteren (28 april) bekendgemaakt aan de lokale persth). Deze week hebben ze vijf drugsverdachten aangehouden in twee verschillende drugszaken.

Ze hebben de heer Pongpat 'Nat', 24 uit Phuket, Nattawut 'Boy', 28 uit Phuket, mevrouw Yanin 'Kik', 26 uit Uttaradit en mevrouw Patcharin 'Pop', 28 uit Trang gearresteerd.

Ze werden gearresteerd in de buurt van een huis in Soi Kok Tanod, subdistrict Cherng Talay, district Thalang. Bij hen werd 3.53 kilo crystal methamfetamine en 14,000 methamfetaminepillen in beslag genomen.

In eerste instantie beweerde de groep naar verluidt dat ze 'per ongeluk' de levering van drugs via de post hadden gekregen en hield ze vast met de bedoeling om uiteindelijk de autoriteiten te informeren, maar in plaats daarvan begon ze aan anderen te leveren. Ze ontvingen volgens hun verklaring 2,000 baht per levering. De politie van Phuket geloofde hun verklaring dat ze de drugs per ongeluk hadden verkregen niet.

Ze werden naar het Cherng Talay politiebureau gebracht om te worden beschuldigd van illegaal bezit van categorie 1-drugs met de bedoeling om te verkopen.

De politie heeft ook de heer Roong rueng 'Dee', 59 uit Sisaket, gearresteerd. Hij werd gearresteerd in Soi Ta-aid, subdistrict Chalong in het district Mueang Phuket. Bij hem werden 24 methamfetaminepillen in beslag genomen.

Hij werd naar het politiebureau van Chalong gebracht om te worden beschuldigd van illegaal bezit van categorie 1-drugs.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.