Minister van Toerisme en Sport stelt annulering van 'Thailand Pass' voor in juni, maar blijft voorlopig met minder papierwerk

FOTO: Thansettakij

Bangkok -

Minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, is van plan om de annulering van het registratiesysteem van de 'Thailand Pass' voor 1 juni en de inning van de 300-baht 'landtoegang'-vergoeding voor te stellen tijdens de volgende vergadering van het Centrum voor Covid-19 Situatie Administratie (CCSA).

Phiphat onthulde gisteren, 27 april, dat hij de CCSA-commissie zou vragen om te overwegen het 'Thailand Pass'-systeem te annuleren en de paspoortvaccinregistratie te implementeren, samen met het invullen van andere vaccinatie-informatie in het TM.6-immigratieformulier om alle reizigers te vergemakkelijken.

Hij redeneerde dat de annulering in juni moest worden gedaan, aangezien de infecties van de Omicron-variant in het land waarschijnlijk zouden afnemen en het dicht bij de tijdlijn van het ministerie van Volksgezondheid was om Covid-19 als een endemische ziekte te maken, die op 1 juli was.

Terwijl het ministerie van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul suggereerde dat de intrekking van de 'Thailand Pass' moet worden vervangen door aanvullende aanpassingen, zoals toeristen die een boosterdosis moeten krijgen of hier ten minste 3 injecties van het Covid-19-vaccin moeten krijgen, adviseerde de minister van Toerisme dat het per markt bekeken worden.

FOTO: Prachachat

“Het zou van het land van vertrek van toeristen moeten afhangen of de regering al een boostervaccinatie had gegeven of niet. Als de toeristen niet te wijten waren aan een gebrek aan vaccinatie in hun land, dan kunnen ze toestemming krijgen om eerst naar Thailand te reizen, "voegde Phiphat eraan toe.

Met betrekking tot de 'landtoegangsvergoeding' zei de minister dat het voorstel aanvankelijk gepland was om volgende week aan de kabinetscommissie te worden voorgelegd. Als het wordt goedgekeurd, zou het in de komende drie maanden worden geïmplementeerd. Volgens zijn verklaring was de vergoeding van 300 baht verdeeld in 50 en 200 baht. De eerste 50 baht zou zijn voor de individuele verzekering van toeristen, inclusief Covid-19-verzekering voor milde infecties, en nog eens 250 baht zou worden verdeeld aan het National Tourism Promotion Fund.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/