Thailand's Civil Aviation Authority vaardigt de nieuwste maatregelen uit voor vliegreizen, met ingang van 1 mei

FOTO: Luchthaven Heathrow

Nationaal –

De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) heeft een NOTAM (Notice to Air Missions) uitgegeven om luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld te informeren over de nieuwste maatregelen voor vliegreizen naar Thailand, met ingang van 1 mei. naar aanleiding van de aankondiging van de regering van versoepeling van de aankomstmaatregelen afgelopen vrijdag.

Om wederzijds begrip te creëren en luchtvaartmaatschappijen in staat te stellen de maatregelen correct na te leven, luidt het NOTAM-bericht als volgt:

  1. Passagiers die volledig zijn ingeënt, mogen het land binnen zonder aanvullende Covid-19-tests. Passagiers wordt echter geadviseerd om bij verdachte symptomen een ATK-test (rapid Covid-19 antigen) uit te voeren.
  2. Passagiers die niet of niet volledig zijn gevaccineerd, kunnen binnen 72 uur voor vertrek een RT-PCR-test ondergaan en kunnen het land binnenkomen zonder aanvullende Covid-19-tests, evenals volledig gevaccineerde passagiers. Als deze passagiers geen RT-PCR-testresultaten hebben, worden ze in quarantaine geplaatst zoals bevolen door quarantaineambtenaren en moeten ze RT-PCR-tests uitvoeren op dag 4 of dag 5 van de quarantaine.
  3. Alle passagiers moeten een ziektekostenverzekering hebben tegen Covid-19 of een garantieverklaring met volledige dekking voor Covid-19 behandeling ter waarde van ten minste 10,000 USD dekking tijdens hun verblijf in Thailand. Passagiers kunnen met deze verzekering een Covid-19-behandeling krijgen als blijkt dat ze besmet zijn.
  4. Passagiers moeten vóór het reizen een bewijs van vaccinatie of RT-PCR-testresultaten en Covid-19-ziektekostenverzekering overleggen bij registratie in het 'Thailand Pass'-systeem. Zodra de documenten zijn geverifieerd, ontvangt de passagier een QR-code om aan de luchtvaartmaatschappij te presenteren. Als er geen QR-code is, kan de luchtvaartmaatschappij weigeren passagiers aan boord te hebben.
  5. Luchtvaartmaatschappijen moeten controleren of passagiers QR-codes van het 'Thailand Pass'-systeem hebben voordat ze deze in het vliegtuig accepteren. Als blijkt dat een passagier zonder QR-code in Thailand is aangekomen, is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor het terugsturen van de passagier naar het land van herkomst.
  6. Luchthavens en aanverwante instanties moeten de overheidsmaatregelen strikt uitvoeren, zoals het dragen van maskers, het controleren van de lichaamstemperatuur, voordat ze de faciliteit betreden of verlaten

Ook heeft CAAT luchtvaartmaatschappijen gevraagd om mee te werken aan de inspectie, documentscreening en surveillance in strikte overeenstemming met de nieuwe maatregelen. Tegelijkertijd moeten zij volledige en nauwkeurige passagiersinformatie verstrekken om reizigers volledig voor te kunnen bereiden en te faciliteren bij het binnenkomen van het land onder de nieuwe maatregelen.

TPN merkt op dat dit nog NIET de wettelijke, officiële wet is voor de nieuwe maatregelen, die moeten worden ondertekend in de Royal Gazette om officieel te zijn en waarschijnlijk tegen het einde van deze maand zullen plaatsvinden.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/