Thaise premier blij met berichten over toegenomen omzet toerismesector tijdens Songkran, maar waarschuwt voor opspattend water en drank

Nationaal – 

  De Thaise regeringswoordvoerder verklaarde gisteren dat premier Prayut Chan-o-cha verheugd was te zien dat hotels, toeristische diensten en restaurants profiteren van de goedkeuring van de Thaise regering om Songkran op een traditionele manier te houden.     

Thanakorn Wangboonkongchana, de woordvoerder van de regering, onthulde gisteren, 14 april, dat premier Prayut Chan-o-cha op de hoogte was van de schatting van het Kasikorn Research Center dat Thailand tussen 2.23 april $ 4.6 miljard aan inkomsten uit toerisme zou verdienen van 9 internationale en binnenlandse toeristen en 17e. Thanakorn schreef dit toe aan de versoepelingen van het Covid Center en de toestemming om Songkran op traditionele en religieuze manieren te houden, wat blijkt uit een toename van 2.2% in toeristen, een toename van 1.2 procent in inkomsten en een hogere bezettingsgraad dan vorig jaar.         

De heer Thanakorn vervolgde dat de De premier gaf een boodschap aan alle exploitanten van bedrijven om zich aan te passen aan de stijgende kosten van levensonderhoud die mogelijk van invloed zijn geweest op het consumentengedrag. De minister-president verwelkomde altijd alle meningen en suggesties uit alle aanverwante sectoren.   

“Mensen reizen veel tijdens Songkran, wat goed nieuws is voor de hotel- en restaurantsector, maar de premier maakt zich ook zorgen over de veiligheid. Dus dringt hij er bij degenen die moeten reizen op aan om voldoende rust te nemen, hun voertuig te controleren, geen water te spetteren (wat dit jaar verboden is vanwege aanhoudende Covid-zorgen) en geen alcohol te drinken”, aldus de regeringswoordvoerder.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/