Phuket politie en agenten zeggen dat ze klaar zijn voor Songkran, de hoogste focus is veiligheid van toeristen en bewoners

Phuket -

  Meer dan 400 politieagenten en agenten staan ​​klaar voor de lange vakantie van Songkran en zeggen dat de veiligheid van toeristen en bewoners hun topprioriteit is.

Gisteren (8 april)th), hielden meer dan 400 politieagenten en agenten in Phuket onder leiding van de plaatsvervangend commandant van de politie van Regio 8, generaal-majoor Wanchai Wakphonpitch, een bijeenkomst bij het Phuket Checkpoint in het subdistrict Tha Chatchai, in het district Thalang.

Generaal-majoor Wanchai vertelde de Phuket Express-verslaggevers: "We richten ons op het verminderen van verkeersongevallen en het verlenen van assistentie op de wegen tijdens het Songkran-festival van 8 april.th tot april 17th. '

"Tegelijkertijd zijn we van plan hard op te treden tegen illegale drugs en misdaden om ervoor te zorgen dat inwoners en toeristen, zowel Thai als buitenlanders, veilig zijn", voegde Wanchai eraan toe.

"We zijn klaar om de wet te handhaven en zijn bereid om de mensen op het eiland te dienen", concludeerde Wanchai.

TPN merkt op dat agenten daarna een parade hielden met honderden wetshandhavers. Songkran zal naar verwachting voor het derde jaar op rij een rustigere aangelegenheid zijn met de beroemde watergevechten en wilde feesten die in het hele land zijn verboden vanwege Covid-zorgen. In plaats daarvan zal de nadruk liggen op traditionele en religieuze evenementen, zoals het verdienen van verdienste en het betuigen van respect voor ouderen. De politie van Phuket maakt zich echter nog steeds zorgen over rijden onder invloed, vooral onder mensen die het festival privé vieren en drinken met vrienden en familie.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.