Covid-19 preventieve maatregelen blijven ongewijzigd voor Songkran, kondigt Thai Covid-19 Center aan

Nationaal –

Het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) zei vandaag, 8 april, na de algemene vergadering, voorgezeten door premier Prayut Chan-O'Cha, dat de huidige preventieve maatregelen hetzelfde zouden blijven voor de lange vakantie van Songkran volgende week.

Zoals eerder aangekondigd door verschillende autoriteiten, zijn openbare Songkran-vieringen van grote bijeenkomsten voor waterspatten of schuimfeesten nog een jaar lang streng verboden. CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin zei dat traditionele Songkran-vieringen zoals familiebijeenkomsten en het gieten van water op de handen van ouderen om respect te betuigen worden aangemoedigd.

Dit betekent dat het drinken en schenken van alcoholische dranken bij SHA plus restaurants in de pilot toeristenprovincies (de Blauwe Zone) en de high surveillance gebieden nog tot 11:00 uur was toegestaan. De plaatsen moeten gekwalificeerd zijn onder de SHA+ of Thai Stop COVID 2-Plus-certificeringen en moeten strikt worden geëxploiteerd onder de COVID Free Setting-maatregelen.

Bars en uitgaansgelegenheden bleven wettelijk gesloten, met uitzondering van diegene die werden aangepast als restaurants volgens de normen en vereisten van het Bangkok/Provinciaal Comité voor overdraagbare ziekten.

Dr. Taweesilp zei ook dat het publiek werd aangemoedigd om zelf-ATK-tests uit te voeren voordat ze reizen of terugkeren naar hun geboorteplaats om de verspreiding van de ziekte en de toename van dagelijkse infecties na het festival te voorkomen.

Mag een afbeelding zijn van 2 personen en tekst

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/