73 zeeschildpadeieren gevonden op strand in Phang Nga

Phang Nga-

In totaal zijn er vanmorgen (73 maart) 25 zeeschildpadeieren gevonden op een strand in Phang Ngath).

Het Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park meldt vanochtend om 6:00 uur dat ze het nest van een zeeschildpad hebben gevonden met 73 eieren begraven. Het zijn allemaal bevruchte eieren.

De moederzeeschildpad keerde terug in de zee na het leggen van eieren. Haar lichaamslengte is 100 centimeter lang en 57 centimeter breed.

De eieren zijn verplaatst naar een veilige omgeving in de buurt vanwege de bezorgdheid over schade door het weer.

Er wordt aangenomen dat de baby-zeeschildpadden binnen 60 dagen zullen worden uitgebroed. Dit is het vijfde nest van zeeschildpaddeneieren dat dit jaar op stranden in het gebied van het Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park is gevonden.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.