Phuket moet meer zelfbestuur hebben om zich te ontwikkelen tot een toeristische stad van wereldklasse, zegt politiek leider "Korn" van de Kla-partij

Phuket-

  De heer Korn Chatikavanich, de politieke leider van de Kla-partij, moedigde Phuket aan om meer zelfbestuur te krijgen om een ​​toeristische stad van wereldklasse te worden, wat volgens hem in veel opzichten gunstig zal zijn.

Op 19 maart, Mr. Korn Chatikavanich en zijn Phuket MP kandidaat
De heer Thames Kraitat, woonde een bijeenkomst bij met de Andaman Provincial Tourism Association om te bespreken dat Phuket een "digitale hub" zou worden om de archaïsche bureaucratie te hervormen en het toerisme te stimuleren.

Bovendien, volgens het interview met de heer Korn, benadrukte hij bovendien dat Phuket meer zelfbestuur moet hebben om te kiezen voor de meest geschikte maatregelen voor Phuket op basis van zijn eigen discretie om effectief te voldoen aan de behoeften van de mensen.

Ten tweede zou Phuket in staat moeten zijn om zijn eigen geld en politiesysteem te beheren, meer budget toegewezen te krijgen en het recht te krijgen om zijn eigen gouverneur te kiezen voor een snellere en betere werking.

Ten slotte speculeerde de heer Korn dat een "grote" verandering, die toe te schrijven was aan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, Thailand zou treffen met betrekking tot de internationale betrekkingen en de kosten van levensonderhoud, zoals blijkt uit de huidige stijging van de olieprijs. Hij zei dat dit de reden is waarom Phuket onafhankelijker zou moeten zijn om te kiezen voor de meest geschikte maatregelen om de mensen uit deze twee landen effectief te ondersteunen, in de hoop dat ze Thailand zonder enig dilemma zullen bezoeken, omdat Thailand altijd een neutraal imago heeft in meeste internationale conflicten.

“Phuket moet omgevormd worden tot een speciale economische zone om een ​​stad van wereldklasse te worden. Alle basisinfrastructuur moet worden opgezet en gereed zijn voor mensen, en het moet een reizend pakket inzetten om toeristen over te halen naar Phuket te komen om de bedrijven te stimuleren', zei de heer Korn, de politieke leider van de Kla-partij.

Wat betreft de heer Thames Kraitat, de Phuket MP-kandidaat van de Kla-partij, hij verklaarde dat hij in Phuket is geboren en altijd de stad dient, zelfs voordat hij naar deze functie ging. Hij beloofde de stad te verbeteren om gelijke tred te houden met de wereldwijde veranderingen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.