Phuket-functionarissen houden voedselfestivals om de economie van Phuket te stimuleren

Phuket-

  In het afgelopen weekend hield de heer Rewat Areerob een openingstoespraak voor een voedselfestival dat in drie rondes in de loop van het jaar zal plaatsvinden om de post-Covid-economie een boost te geven.

De voorzitter van de Phuket Provinciale Administratieve Organisatie (PPAO), de heer Rewat Areerob, zei tijdens zijn toespraak dat “De Phuket PPAO een budget heeft gekregen om dit voedselfestival te houden in de hoop de economie te versterken nadat deze werd getroffen door de Covid- 19 pandemie en het opbouwen van een goede relatie tussen de lokale bevolking en bezoekers door ons lokale eten en kleding te presenteren, waardoor dit voedselfestival drie keer zal plaatsvinden en het schema als volgt is ".

De eerste ronde (reeds geslaagd), 17 – 19 september 2021, in Patong Beach, Kathu district, Phuket. De tweede ronde was afgelopen weekend, 18 - 20 maart 2022, in het Sanam Chai-park. En als laatste de laatste ronde, 25 – 27 maart 2022 in Laguna Grove, Choeng Thale subdistrict, Thalang district, Phuket.

In de tweede ronde die afgelopen weekend plaatsvond, waren er bijna 120 voedselverkopers aanwezig die authentieke inheemse gerechten en zeevruchten verkochten. Bovendien is er een speciale zone ingericht voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het proberen van exclusieve fusiongerechten, gemaakt door professionele koks die gespecialiseerd zijn in de Omakase-kookstijl. De deelnemers genoten ook van een muzikaal optreden en vele interessante activiteiten, zoals de demonstratie van het koken van Hokkien Mee in een gigantische pan en fruitgravure. Ten slotte waren er, om degenen die financieel aan Covid-19 lijden, te verhelpen, ook eieren van 1 baht per stuk te koop.

Alle bedwelmende middelen, inclusief alcohol, en het gebruik van schuimcontainers voor voedsel zijn echter beperkt tijdens de evenementen in overeenstemming met de "CLEAN FOOD GOOD TASTE"-regelgeving. Er wordt sterk verwacht dat het evenement mensen zal helpen in deze barre tijd.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.