UPDATE: Man die Zwitserse toerist vermoordde in Phuket veroordeeld tot levenslang

Phuket -

  Een man die vorig jaar een vrouwelijke Zwitserse Phuket Sandbox-toerist bij een waterval in Phuket vermoordde, is ter dood veroordeeld, maar vanwege zijn bekentenis werd zijn straf gisteren door een Thaise rechtbank omgezet in levenslange gevangenisstraf.

Eerst de eerdere verhalen in deze situatie:

De politie van Wichit bevestigde op 5 augustus 2021 dat een buitenlandse vrouwelijke toerist, vermoedelijk een Zwitserse onderdaan van in de vijftig en bevestigd als een Phuket Sandbox-toerist, dood werd gevonden bij de Ton Ao Yon-waterval in Wichit, Phuket.

De politie heeft bevestigd dat een verdachte die naar verluidt een vrouwelijke Zwitserse toeriste heeft vermoord die deelnam aan de Phuket Sandbox, is gearresteerd.

De vermeende moordenaar werd geïdentificeerd als de 27-jarige Thaise staatsburger Teerawat Tothip, een werkloze lokale bewoner die in de buurt van de plaats van het incident woonde. 

Gedenktekens voor de Zwitserse toerist, Nicole Sauvain Weisskopf, 57, die stierf in de Phuket Sandbox onder verdachte omstandigheden, werden op 6 augustus gehoudenth.

Laatste update:

Gisteren (15 maart)th), kondigde de provinciale rechtbank van Phuket aan dat de beklaagde Teerawat Tothip, 27, de doodstraf kreeg. De beklaagde had echter zijn schuld bekend en als gevolg daarvan werd zijn straf omgezet in levenslange gevangenisstraf.

De echtgenoot en zoon van het slachtoffer, mevrouw Nicole Weisskopf, 57, keken naar de uitspraak via Google Meet online vanuit Zwitserland en bedankten de Phuket Provincial Court en de Phuket Police voor hun hulp. Beiden verklaarden dat ze vonden dat recht was gediend in deze tragische en gruwelijke situatie en dat de juiste persoon verantwoordelijk werd gehouden.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

 

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.