Russische staatsburger gearresteerd wegens te lang verblijf en poging tot omkoping van 1 miljoen baht in Surat Thani

Surat Thani-

Op 10 juli arresteerde de toeristenpolitie van Koh Pha Ngan een verdachte die alleen werd geïdentificeerd als de heer Denis, een 42-jarige Russische staatsburger, in een huis in het subdistrict Baan Tai van het district Koh Pha Ngan. De heer Denis had zijn visum met maar liefst 175 dagen overschreden. Bij de arrestatie werden vijf motorfietsen van hem in beslag genomen.

Het politieonderzoek begon na ontvangst van klachten over een buitenlander die op Telegram reclame maakte voor motorverhuurdiensten onder de naam ‘Bike Phangan Samui RENT SALE’.

In een steekoperatie huurde de politie een motorfiets van meneer Denis voor 2,800 baht per week. Hij bekende dat hij illegaal in het land had verbleven en een motorverhuurbedrijf had gerund om in zijn levensonderhoud te voorzien, wat ook illegaal was omdat hij niet over een werkvergunning of werkvisum beschikt.

De heer Denis werd naar het politiebureau van Koh Pha Ngan gebracht, waar hij wordt beschuldigd van te lang blijven en werken zonder de juiste toestemming.

Schokkend genoeg zou hij de politie een miljoen baht hebben aangeboden in ruil voor zijn vrijlating. Uit rapporten blijkt dat de heer Denis tijdens zijn verblijf in Rusland banden had met de georganiseerde misdaad.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.