Phuket promoot LGBTQ+-gelijkheid met ondertekening van het MOU

Phuket-

Op dinsdag 9 juli werd een belangrijke mijlpaal bereikt in Phuket, Thailand. Het Memorandum of Understanding (MOU) voor “Pride & Equality Phuket” werd ondertekend in het Seabed Grand Hotel.

Tot de ondertekenaars behoorden onder meer de gouverneur van Phuket, Sophon Suwannarat, de vice-president van de provinciale administratieve organisatie van Phuket, de heer Arnuparb Wechwanichsanong, de burgemeester van Phuket, de heer Saroj Angkanapilart, en andere sleutelfiguren.

Het MOU heeft tot doel gelijkheid te bevorderen en de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap te beschermen. Dit zijn de belangrijkste doelstellingen:

1. **Bewustmaking van gendergelijkheid bevorderen:** Het initiatief heeft tot doel het bewustzijn over gendergelijkheid te vergroten.
2. **Rechtenbescherming:** Het benadrukt het beschermen van de rechten van LGBTQ+-individuen.
3. **Bestrijding van discriminatie:** Het MOU heeft tot doel discriminatie op grond van geslacht te voorkomen.
4. **Training op het gebied van gendergelijkheid:** Ondersteuning van educatieve programma's met betrekking tot gendergelijkheid.
5. **Activiteiten voor gelijkheid:** Het bevorderen van evenementen en activiteiten die gendergelijkheid bevorderen.

Bovendien heeft Phuket zijn bereidheid uitgesproken om in 2025 de “Inter Pride World Conference” te organiseren, waarmee het zijn inzet voor LGBTQ+-rechten en inclusiviteit verder verstevigt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.