Thailand registreert 17.5 miljoen internationale toeristen, China blijft topland

nationaal —

Volgens het rapport van de Thaise regering bezochten meer dan 17.5 miljoen internationale toeristen Thailand tijdens de eerste zes maanden van 2024, wat een omzet van 825 miljard baht uit hun uitgaven genereerde.

De top vijf van landen met het hoogste aantal toeristen zijn China, Maleisië, India, Zuid-Korea en Rusland.

Ondanks het positieve herstel van het aantal toeristen meldt de regering dat een belangrijke uitdaging voor het Thaise toerisme het feit blijft dat de meeste buitenlandse toeristen nog steeds de neiging hebben alleen de grote toeristische steden te bezoeken, waaronder Bangkok, Chonburi en Phuket, waarbij ruim 49% van de toeristen reizen naar deze drie provincies.

Ondertussen handhaafde Krungsri Research zijn voorspelling voor het totale aantal buitenlandse toeristen dat Thailand in 2024 bezoekt op 35.6 miljoen. Dit volgt op een stijging van 22.3% in juni, toen er in totaal 2.74 miljoen toeristen waren.

Krungsri Research zei dat de toeristische sector nog steeds een belangrijke motor is voor de economische groei van Thailand. In de eerste helft van dit jaar vertegenwoordigde het aantal internationale toeristen dat het land bezocht 88.5% van dezelfde periode in 2019 (vóór de COVID-19-pandemie).

De 825 miljard baht-inkomsten uit internationale toeristische uitgaven bedragen ongeveer 91% van dezelfde periode in 2019. Krungsri Research merkte op dat dit een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van 2023, toen de toeristische inkomsten op ongeveer 63% van het niveau van vóór de pandemie lagen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.