Bhumjaithai-partij bevestigt opnieuw standpunt over cannabis in Thailand en verzet zich tegen recriminalisering

nationaal —

Op 10 juli 00 om 10 uur sprak Boonthida Somchai, woordvoerder van de Bhumjaithai-partij, de media toe naar aanleiding van het besluit van de Narcotics Control Board om cannabis opnieuw te classificeren als een type 2024-verdovend middel.

Boonthida benadrukte de toewijding van de partij aan het gebruik van cannabis voor medische doeleinden en economische ontwikkeling. Ze legde uit dat de partij sinds de vorige regering een wet op cannabiscontrole had voorgesteld, met als doel een duidelijk kader voor het gebruik ervan vast te stellen.

De acties van de partij sluiten aan bij het beleid van de huidige regering, zoals vermeld in de aankondiging van het kabinet aan het parlement op 11 september 2023. Boonthida verzekerde dat er binnen de coalitieregering geen conflicten zouden ontstaan ​​over cannabisregulering.

Boonthida erkende de verwarring veroorzaakt door de herindeling, vooral gezien de aanzienlijke investeringen in cannabis in de afgelopen twee jaar. Ze voerde aan dat een gecontroleerd juridisch kader de voorkeur verdient boven het terugbrengen van cannabis naar de verdovende status, wat het toekomstige vertrouwen zou ondermijnen.

Eerder, op 9 juli, uitte vice-premier en Bhumjaithai-partijleider Anutin Charnvirakul zijn grote onenigheid met het besluit van de Narcotica Controleraad van het huidige Ministerie van Volksgezondheid.

Anutin benadrukte dat hetzelfde bestuur aanvankelijk de decriminalisering van cannabis had aanbevolen tijdens zijn ambtstermijn als Thaise minister van Volksgezondheid. Hij voerde aan dat het besluit om cannabis opnieuw te classificeren in tegenspraak is met het eerdere standpunt van het bestuur en het vlaggenschipbeleid van de partij ondermijnt.

Anutin benadrukte dat het proces van het herclassificeren van cannabis van de lijst met verdovende middelen aanbevelingen van verschillende commissies vereiste, en niet alleen een ministerieel besluit. Hij verzekerde dat als de Bhumjaithai-partij opnieuw toezicht zou houden op het ministerie van Volksgezondheid, zij cannabis onmiddellijk van de lijst met verdovende middelen zouden verwijderen, wat hun langdurige inzet voor dit beleid weerspiegelt.

Anutin uitte zijn bezorgdheid over de impact van de herclassificatie op het vertrouwen van investeerders, en benadrukte dat inconsistentie in het cannabisbeleid bredere implicaties zou kunnen hebben dan de cannabisindustrie. Hij onderstreepte de noodzaak van een stabiel regelgevingsklimaat om investeringen van Thaise en internationale investeerders aan te trekken en te behouden.

Toen hem werd gevraagd naar zijn strategie om de kwestie binnen de Narcotics Control Board aan te pakken, verklaarde Anutin dat hij zou vertrouwen op rede en dialoog in plaats van op confrontatie.

Anutin erkende de uitdagingen van het zwaaien van de stemmen binnen het bestuur, vooral gezien de beperkte steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ondanks deze obstakels bevestigde Anutin zijn vastberadenheid om te pleiten voor het cannabisbeleid van de partij, waarbij hij het belang benadrukte van het gebruik van rationele argumenten om hun doelen te bereiken.

Lees onze nieuwste artikelen:

Het Thai Cannabis Network stelt een vierpuntsonderzoek voor naar de cannabiswetgeving, te midden van tegenstand van de regering.

De Thaise minister van Volksgezondheid bespreekt de herclassificatie van cannabis te midden van publieke protesten.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.