Nieuwe busroutes om grote luchthavens en toeristische plekken met elkaar te verbinden

PERSBERICHT:

Het staatsbusbedrijf Transport Co heeft maandag (8 juli) aangekondigd dat het busdiensten zal introduceren naar drie grote luchthavens die worden beheerd door Airports of Thailand (AOT). De nieuwe routes, die naar verwachting tegen het einde van het jaar van start zullen gaan, zullen de luchthavens van Suvarnabhumi, Don Mueang en Phuket verbinden met interprovinciale bestemmingen.

Volgens Transport Co Managing Director Atthawit Rakchamroon zullen de komende busdiensten grote steden en toeristische attracties rechtstreeks verbinden met de luchthavens, waardoor de toegankelijkheid van locaties zoals Pattaya, Chanthaburi, Trat, Nakhon Ratchasima en Hua Hin wordt verbeterd. Reizigers hebben handige vervoersmogelijkheden van en naar deze regionale knooppunten.

Verwacht wordt dat de netwerkuitbreiding het toeristenverkeer zal stimuleren en de economische activiteit in de provincies zal stimuleren, in lijn met de doelstellingen van de regering om de lokale economieën te verjongen. Atthawit merkte op dat AOT heeft aanbevolen om te beginnen met een lijndienst van de luchthaven van Phuket naar Khao Lak in de provincie Phang Nga om de effectiviteit van deze verbindingen te meten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.