Thailand gerangschikt als het zesde beste land ter wereld voor expats

PERSBERICHT:

InterNations heeft haar jaarverslag gepubliceerd waarin Thailand wordt gerangschikt als het zesde beste land ter wereld voor expats, en handhaaft zijn positie ten opzichte van het voorgaande jaar. De enquête, waarin in februari de antwoorden van ruim 12,500 expats zijn verzameld, beoordeelt 53 landen op meerdere indices, waaronder de kwaliteit van leven, het gemak van vestiging, werken in het buitenland, persoonlijke financiën en ‘essentials voor expats’ zoals huisvesting, administratie, taal en digitaal leven.

Panama voert de ranglijst aan als topbestemming voor expats, waarbij 82% van de respondenten hoge tevredenheid uitdrukt over hun leven daar, voornamelijk vanwege financiële voordelen, pensioenvooruitzichten en een verbeterde levenskwaliteit. Mexico en Indonesië volgen, respectievelijk op de tweede en derde plaats. Indonesië maakte vorig jaar een sprong van de 13e plaats en werd geprezen om zijn lage kosten voor levensonderhoud, gastvrije lokale bevolking en een evenwichtige werk-privéomgeving.

Spanje, Colombia en Thailand vervolledigen de top zes. Tot de onderste tien landen behoren daarentegen Koeweit, dat op de laatste plaats staat, gevolgd door Turkiye, Finland, Duitsland, Canada, Noorwegen, Italië, Malta, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, die allemaal te maken hebben met verschillende uitdagingen die afbreuk doen aan de expatervaring.

Het rapport biedt een uitgebreid overzicht van de levens van expats wereldwijd, waarbij de verschillende elementen worden onderzocht die hun geluk en algehele ervaring in het buitenland beïnvloeden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.