Thai Cannabis Network stelt vierpuntsonderzoek voor cannabiswetgeving voor te midden van tegenstand van de regering

nationaal —

Op 8 juli 2024 leidde de heer Prasitchai Nunual, de secretaris-generaal van het vormgeven van de toekomst van Thaise cannabis, meer dan 300 cannabissupporters in een mars naar het Government House.

Ze dienden een petitie in waarin ze er bij de Thaise regering op aandrongen een gezamenlijke commissie op te richten die cannabisgebruik wetenschappelijk onderzoekt. De Thaise plaatsvervangend permanent secretaris van het kabinet van de premier, Mongkolchai Somudorn, ontving de petitie en drong er bij de demonstranten op aan vreedzaam te blijven. De Thaise premier Srettha Thavisin zal naar verwachting vandaag (9 juli) op ​​de petitie reageren.

Prasitchai voerde aan dat de regering cannabis wil reguleren op grond van de verdovende middelenwetgeving, waar het netwerk zich tegen verzet. Ze pleiten voor cannabisspecifieke wetten die alles omvatten, van zaad tot export, inclusief consumentenbescherming.

Het netwerk stelde vier kernpunten voor wetenschappelijk onderzoek voor: de fysieke impact van cannabis vergeleken met tabak en alcohol, de maatschappelijke impact ervan in de afgelopen twee jaar sinds de eerste legalisatie, de medicinale werkzaamheid ervan, en of het psychiatrische problemen veroorzaakt of de hersenen van kinderen beschadigt.

Als bewezen wordt dat ze schadelijk zijn, gaan ze akkoord met regulering van de verdovende middelen, maar als dat niet het geval is, dringen ze aan op cannabisspecifieke wetten.

Prasitchai beschuldigde minister Somsak Thepsuthin van Volksgezondheid van het verspreiden van valse informatie over cannabisgerelateerde psychiatrische kosten van 17 miljard baht in de afgelopen twee jaar en benadrukte discrepanties in ziekenhuisgegevens om zijn bewering te ondersteunen. Hij benadrukte ook eerdere pogingen om cannabis uit de classificatie van verdovende middelen te verwijderen, die werden gedwarsboomd door tegenstrijdige overheidsbelangen.

Prasitchai bekritiseerde de betrokkenheid van bijna honderd zakenmensen bij bijeenkomsten die bedoeld waren om conflicten tussen de overheid en de overheid op te lossen. Hij suggereerde daarmee vermeende zakelijke motieven achter het streven naar strengere cannabisregulering voor bepaalde individuen.

“Als de regering deze internationale principes niet accepteert, toont zij hun monopolistische bedoelingen. Als Srettha koppig blijft, zullen we doorgaan met onze sit-in totdat de regering onze voorstellen accepteert”, besloot Prasitchai.

Lees ons laatste artikel over Thailand dat de herclassificatie van cannabis als illegaal verdovend middel bevordert na een bijeenkomst van het ministerie.

Lees ons laatste artikel over de Thaise vice-premier Anutin Charnvirakul die de juridische implicaties van de herclassificatie van cannabis in twijfel trekt en om opheldering vraagt.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.