Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: Yaowarat Fire en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van vorige week, maandag 1 juli tot zondag 7 juli 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

  1. Pol. Generaal Surachate “Big Joke” Hakparn heeft documentatie ingediend bij de Nationale Anticorruptiecommissie (NACC) om de beschuldigingen van het witwassen van geld met betrekking tot het politiebureau van Tao Poon op te helderen en heeft een klacht ingediend tegen premier Srettha Thavisin met betrekking tot de vermeende onwettige benoeming van Pol. Generaal Torsak Sukvimol als hoofd van de nationale politie, daarbij verwijzend naar schendingen onder sectie 157.

Pol. Generaal Surachate Hakparn dient documentatie in bij de NACC en dient een klacht in tegen de Thaise premier vanwege de benoeming van een politiechef

2. Woordvoerder van de Thaise regering, Chai Watcharong, maakte het succesvolle resultaat bekend van de inspanningen van de regering om het toerisme in de eerste helft van 2024 te stimuleren, waarbij ruim 17.5 miljoen internationale toeristen Thailand bezochten en ruim 825 miljard baht aan toeristische inkomsten genereerden.

In 2024 blijven er grofweg zes maanden over.

Thailand verwelkomt ruim 17.5 miljoen internationale toeristen in de eerste helft van 2024

De top vijf internationale toeristen kwamen uit China, Maleisië, India, Zuid-Korea en Rusland.

3. De heer Teera Watcharapranee, de manager van het Stop-Drink Network Thailand, uitte zijn ernstige bezorgdheid over de recente goedkeuring van de verkoop van alcoholische dranken op Thaise religieuze feestdagen op grote internationale luchthavens.

Stop-Drink Network bekritiseert de goedkeuring van alcoholverkoop op belangrijke religieuze feestdagen op luchthavens

Hij benadrukte dat dergelijke maatregelen het risico op ongevallen en dodelijke slachtoffers vergroten, een zorg die wordt ondersteund door onderzoeken van Dr. Kamnuan Ungchusak, de voorzitter van de werkgroep onder het Alcohol Beverage Control Committee, die een verband aantoont tussen langere baruren en hogere ongevallencijfers.

Tpn Media merkt echter op dat mensen die op luchthavens drinken meestal op doorreis zijn en geen motorvoertuigen besturen.

4. De Thaise vice-premier Anutin Charnvirakul reageerde op het voorstel van de Narcotics Control Board om cannabis en hennep opnieuw te classificeren als verdovende middelen.

Thaise vice-premier Anutin Charnvirakul zet vraagtekens bij de juridische implicaties van de herclassificatie van cannabis en roept op tot opheldering

Anutin uitte zijn bezorgdheid over de juridische implicaties voor cannabistelers op gemeenschapsniveau en vroeg zich af hoe de Thaise regering zou omgaan met de duizenden die in 2022 zijn vrijgelaten wegens cannabisgerelateerde overtredingen.

5. De politie van Phlapphla Chai 2 ontving een melding van een brand in Soi Yaowarat, Samphanthawong, Bangkok.

Politie onderzoekt oorzaak van grote brand in Yaowarat, geen gewonden

Gelukkig waren er geen gewonden.

Bedankt en tot volgende week!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.