De Thaise premier Srettha Thavisin zet zich in om de luchthavens van Thailand aan internationale normen te voldoen

nationaal —

Op 7 juli 2024 maakte de woordvoerder van de Thaise regering, Chai Watcharong, bekend dat de Thaise premier Srettha Thavisin zich inzet om de Thaise luchthavens te verbeteren naar internationale normen.

Het doel is om de servicenormen en de luchtvaartveiligheid naar een internationaal niveau te tillen, waardoor de Thaise luchtvaartindustrie zich kan ontwikkelen tot het regionale luchtvaartknooppunt.

Vice-premier en minister van Transport Suriya Juangroongruangkit leidt de inspanningen om te voldoen aan de normen van de Federal Aviation Administration (FAA) van de Verenigde Staten, het verbeteren van de luchtvaartveiligheid en het uitbreiden van vliegroutes naar de VS en andere landen.

Suriya wil Thailand positioneren als een regionale luchtvaarthub. Suvarnabhumi Airport behoort voor 58 tot de top 2024 van luchthavens ter wereld, tegen de 68e in 2023. Ondertussen behoort Don Mueang Airport tot de top 10 van beste terminals voor goedkope luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Bovendien ondergaat Suvarnabhumi Airport een uitbreiding om 81,000 vierkante meter aan passagiersaccommodatie toe te voegen, met een derde landingsbaan die in september 2024 wordt geopend, waardoor de vluchtcapaciteit wordt verhoogd van 94 naar 68 vluchten per uur.

Tegen 2029 willen de Thaise luchthavens in de mondiale top 20 staan ​​en jaarlijks 170 miljoen passagiers en 1 miljoen vluchten verwerken. Tegen 2034 is het doel jaarlijks 210 miljoen passagiers en 1.2 miljoen vluchten.

Van oktober 2023 tot mei 2024 vervoerden Thaise luchthavens 81.05 miljoen passagiers, waarmee ze 83.4% van het verkeer herstelden vergeleken met 2019, vóór de COVID-19-pandemie.

Dit omvat 48.95 miljoen internationale en 32.09 miljoen binnenlandse passagiers, met een totaal van 490,970 vluchten, een herstel van 80.9% ten opzichte van 2019, aldus de woordvoerder van de Thaise regering.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.