Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: buitenlander steelt minibusje en veroorzaakt chaos op Patong Hill, en meer

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 1 juli tot en met zondag 7 juli 2024.

  1. De politie van Kamala ontving een noodoproep over een buitenlandse man die vast kwam te zitten met een parasail op een hoge dennenboom op Kamala Beach.

Jordaanse man gered na parasailongeluk op Kamala Beach

De parasailexploitant liet de politie weten dat zij verzekerd zijn bij een bootexploitant.

2. Twee Egyptenaren, een Pakistaan ​​en een Russische man werden gearresteerd tijdens een repressie in Phuket.

Egyptenaren, Pakistaanse en Russische mannen gearresteerd wegens te lang verblijf in Phuket

Immigratieambtenaren hebben ook accommodatie-exploitanten gewaarschuwd om het verblijf van buitenlanders binnen 24 uur te melden. Anders zullen zij ook met juridische stappen te maken krijgen.

3. De Thaise premier Srettha Thavisin arriveerde vrijdag (5 juli) in Thalangth) ter opvolging van een onderdoorgangsproject bij het Heroïnemonument.

Thaise premier bezoekt Phuket voor vervolg op transportproject

Premier Srettha drong er bij de autoriteiten op aan ervoor te zorgen dat de constructie beperkte negatieve gevolgen zou hebben voor bewoners en toeristen.

4. De Thaise premier Srettha Thavisin bezocht Kamala, een onlangs zwaar overstroomd gebied in Phuket, met de opdracht om de maatregelen ter voorkoming van overstromingen in het gebied te verbeteren.

De Thaise premier beveelt dringende oplossingen voor overstromingen in Phuket, vooral in Kamala

Hij is van plan de bestaande ‘Flood Ways’ of waterafvoeren, die momenteel te klein en ondiep zijn om de waterstroom effectief te verwerken, uit te breiden.

5. Er brak chaos uit op Patong Hill in de provincie Phuket. Een buitenlander had een auto gestolen en kwam frontaal in botsing met een bestelwagen terwijl hij te hard reed.

Frontale botsing op Patong Hill: buitenlander steelt auto en botst tegen busje

De buitenlander werd niet onmiddellijk geïdentificeerd en volgens sommige getuigenverklaringen was de man dronken of gebruikte hij illegale drugs en was hij onsamenhangend en verward.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.