Dertien luchtvaartmaatschappijen zullen tijdens het winterseizoen vluchten naar Krabi uitvoeren

PERSBERICHT:

Dertien luchtvaartmaatschappijen zullen tijdens het winterseizoen 2024-25 vluchten naar Krabi International Airport uitvoeren, een piektijd voor het toerisme in de badplaats aan de Andaman-kust in Thailand. De line-up omvat tien luchtvaartmaatschappijen die reguliere routes uitvoeren: Flydubai, Scoot Tigerair, LOT Polish Airlines, TUI Fly, Jetstar Asia Airways, Thai AirAsia, AirAsia Berhad, Bangkok Airways, Shanghai Airlines en China Eastern Airlines. TUI Fly, LOT Polish Airlines en Neos Airlines zullen ook internationale chartervluchten naar de regio uitvoeren.

Minister van Transport Suriya Jungrungreangkit heeft gemeld dat deze diensten naar verwachting het wekelijkse vliegverkeer naar de luchthaven met ruim 160 vluchten zullen vergroten. Ter voorbereiding heeft het Department of Airports de opdracht gekregen om de operationele paraatheid te verbeteren. Dit houdt onder meer in dat er tijdens drukke periodes voldoende personeel aanwezig is en dat de faciliteiten goed worden onderhouden om de toestroom aan te kunnen.

Bovendien wordt Krabi Airport geadviseerd om haar public relations-inspanningen met betrekking tot het gebruik van het common-use passagiersverwerkingssysteem (CUPPS) te verbeteren om de passagiersstroom te stroomlijnen en de congestie bij terminalcontroles te verminderen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.