Grote, zeldzame Bryde's walvis sterft voor het eiland Samui

Soerat Thani –

Een enorme, zeldzame Bryde's walvis stierf voor het eiland Samui in Surat Thani.

De Mu Ko Angthong National Park Officer vertelde de Phuket Express dat ze het afgelopen weekend door lokale bewoners op de hoogte waren gesteld dat er een ernstig gewonde walvis was gevonden nabij de kust van de Song Bay nabij het Pha Luai-eiland in het subdistrict Ang Thong, Samui. wijk.

Ze arriveerden op de plek buiten het nationale parkgebied om de mannelijke Bryde-walvis te vinden. Hij is 9.8 meter lang en 2.8 meter breed. De walvis werd kort nadat hij werd gevonden dood verklaard. Er werd autopsie uitgevoerd om de doodsoorzaak te achterhalen.

De Brydewalvis is een zeldzaam tot bijna uitgestorven waterzoogdier. De Brydewalvis is door Thailand ook op de lijst van gereserveerde dieren geplaatst. De aanwezigheid van een Brydewalvis is ook een indicator voor overvloedige mariene hulpbronnen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.