Herclassificatie van cannabis als illegaal verdovend middel in Thailand gaat vooruit na bijeenkomst van het ministerie

nationaal —

Op 5 juli 2024 maakte Dr. Surachoke Tangwiwat, de plaatsvervangend permanent secretaris van het Ministerie van Volksgezondheid, publiekelijk bekend na een bijeenkomst van de Narcotica Controleraad over de conceptaankondiging van het Ministerie van Volksgezondheid, waarin cannabis en hennep als illegale verdovende middelen worden geclassificeerd. volgens de wet.

De meerderheid van de bijeenkomst was het ermee eens dat cannabis medische en onderzoeksvoordelen heeft, maar was tegen het recreatieve gebruik ervan. Een minderheid uitte zijn bezorgdheid dat te strenge controles tot publieke ontberingen zouden kunnen leiden.

De conceptaankondiging voegt cannabis en hennep, met name bloemen en extracten met een THC-gehalte van meer dan 0.2%, toe aan de lijst van verdovende middelen, met uitzondering van takken, stengels, wortels, bladeren en zaden.

Dr. Surachoke verklaarde dat de resultaten van de bijeenkomst volgende week aan de minister van Volksgezondheid Somsak Thepsuthin en vervolgens aan de Narcotica Controleraad zouden worden voorgelegd. Na het proces streeft het ministerie ernaar om de verordening per 1 januari 2025 te handhaven.

Op dezelfde dag informeerde het netwerk “Shaping the Future of Thai Cannabis”, geleid door de heer Prasitchai Nunual, het publiek en de cannabisnetwerken in het hele land over hun acties. Ze verwachtten dat deze uitkomst de eerste stap zou zijn om cannabis opnieuw te classificeren als een illegaal verdovend middel, volgens een tijdlijn die was opgesteld door de minister van Volksgezondheid.

“We hebben geen andere manier om cannabis terug te geven aan de mensen, behalve door het beleid te veranderen. De herclassificatie van cannabis als verdovend middel wordt uitsluitend ingegeven door de bevelen van premier Srettha Thavisin aan minister Somsak Thepsuthin, niet door enige wet, niet om gezondheids- of wetenschappelijke redenen, ten behoeve van hun zogenaamde specifieke kapitalisten, en niet van het publiek. zei Prasitchai.

“8 juli is cruciaal voor ons. Laten we ons verenigen voor het doel om cannabis terug te geven aan de mensen. Sluit je in groten getale bij ons aan voor het Government House en vecht voor de overwinning”, voegde Prasitchai eraan toe.

ML Rungkun Kitiyakorn drong er bij cannabisgebruikers, ondernemers en degenen die de waarde van cannabis inzagen op aan om op 8 juli bijeen te komen om zich te verzetten tegen de resolutie van de Narcotics Control Board.

“Dit is ons laatste gevecht voordat ze de resolutie aan de Narcotics Control Board presenteren om cannabis opnieuw te classificeren als verdovend middel zonder wettelijke wetten”, aldus ML Rungkun.

Het netwerk zal in de nacht van 7 juli de Ratchadamnoen Avenue bezetten, van het legerhoofdkwartier naar het VN-kantoor, een traject van 200 meter tegenover het Ministerie van Toerisme en Sport naar het Rajadamnern Boxing Stadium. Ze zijn van plan daar te overnachten en op 8 juli naar het Government House te marcheren.

Lees ons laatste artikel over de adviseur van de Bhumjaithai-partij die de inzet voor cannabisvoordelen herbevestigt en waarschuwt tegen overhaaste herclassificatie.

Lees hoe de minister van Volksgezondheid de herclassificatie van cannabis bespreekt onder sterke publieke steun.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.