De Thaise premier beveelt dringende oplossingen voor overstromingen in Phuket, vooral in Kamala

Phuket-

De Thaise premier Srettha Thavisin bezocht Kamala, een onlangs zwaar overstroomd gebied in Phuket, met de opdracht om de maatregelen ter voorkoming van overstromingen in het gebied te verbeteren.

Onze eerdere verhalen:

Op 30 juni 2024 maakte de Thaise vice-premier en minister van Transport Suriya Juangroongruangkit bekend dat zware regenval in de nacht van 29 juni, gecombineerd met plotselinge overstromingen vanuit de bergen, in veel gebieden in Phuket ernstige overstromingen veroorzaakte.

In totaal worden zondag (740 juni) 30 gezinnen in Phuket getroffen door overstromingenth).

Het Office of the National Water Resources (ONWR) heeft een waarschuwing afgegeven over zware regenval en mogelijke plotselinge overstromingen in Phuket.

Nu voor de update:

De Thaise premier Srettha Thavisin arriveerde vrijdag (5 juli) in Thalangth) ter opvolging van een onderdoorgangsproject bij het Heroïnemonument.

Premier Srettha bezocht onlangs het dorp Hua Khuan in Kamala, waar bewoners te kampen hebben met ernstige plotselinge overstromingen veroorzaakt door hevige regenval uit het nabijgelegen berggebied.

Het Department of Mineral Resources heeft de oorzaak van recente aardverschuivingen geïdentificeerd: de berg bevat een aanzienlijke hoeveelheid granieten rotsen, die naar schatting tussen de 70 en 100 jaar oud zijn. Helaas waren deze rotsen niet bestand tegen de watervloed, waardoor kleinere rotsfragmenten en zand door de plotselinge overstroming werden meegevoerd. Sommige lokale bewoners meldden dat dit de ernstigste aardverschuiving is die ze in de afgelopen 60 jaar in het gebied hebben meegemaakt.

Als reactie op de crisis heeft premier Srettha dringende oplossingen voor de overstromingen bevolen. Concreet is hij van plan om de bestaande ‘Flood Ways’ of waterafvoeren uit te breiden, die momenteel te klein en ondiep zijn om de waterstroom effectief te kunnen verwerken.

Daarnaast streeft de overheid naar langetermijnoplossingen voor gebieden met een hoog risico op aardverschuivingen. Premier Srettha benadrukte de noodzaak van de oprichting van een “Waarschuwingscentrum”. Met tijdige waarschuwingen kunnen bewoners zich beter voorbereiden en de schade minimaliseren, zelfs als ze worden geconfronteerd met snel stijgende waterstanden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.