Alcoholverkoop toegestaan ​​op Thaise religieuze feestdagen op grote luchthavens om het toerisme te stimuleren

nationaal —

Op 4 juli 2024 zat vice-premier Suriya Juangroongruangkit de vergadering van het Nationale Alcoholdrankbeleidscomité voor om nieuwe regelgeving op het gebied van verpakkingen en waarschuwingsetiketten voor binnenlandse en geïmporteerde alcohol te bespreken, die tegen 27 november 2024 afgerond moet zijn.

Deze regelgeving zal gedurende 60 dagen verder worden beoordeeld door de lidstaten van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) om internationale feedback te verzamelen en naleving van de mondiale normen te garanderen.

De commissie keurde een herziening goed van de aankondiging van het kabinet van de premier, waardoor de verkoop van alcohol op voorheen verboden religieuze dagen op internationale luchthavens zoals Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket en Hat Yai wordt toegestaan. Dit heeft tot doel de uitgaven te stimuleren en de toeristische sector te ondersteunen, vooral tijdens de drukke reisseizoenen.

De beslissing werd genomen na afweging van de economische voordelen van het toestaan ​​van de verkoop van alcohol in gebieden met veel verkeer en het potentieel voor hogere inkomsten van internationale reizigers.

Voor de Staatsspoorwegen van Thailand zal de commissie samenwerken met de Alcohol Beverage Control Board om te overwegen de verkoop van alcohol op treinstations en in treinen toe te staan ​​om het binnenlands toerisme te bevorderen en tegelijkertijd de volksgezondheid en veiligheid te waarborgen.

Het voorstel omvat gedetailleerde plannen voor het reguleren van de verkoop van alcohol om misbruik te voorkomen en ervoor te zorgen dat de consumptie van alcohol de veiligheid en het comfort van andere passagiers niet schaadt.

Bovendien keurde de commissie de oprichting goed van een werkgroep om de oprichting van een fonds te bestuderen dat zich richt op de behandeling en rehabilitatie van personen die getroffen zijn door alcoholgebruik.

Suriya benadrukte ook de jaarlijkse ‘Nationale Alcoholvrije Dag’-campagne op 18 juli 2024 in The Mall Ngamwongwan, Nonthaburi, waarbij de nadruk lag op jongeren en vrouwen. Het campagnethema is ‘Stop alcohol, stop schade aan anderen’, waarbij mensen daartoe worden aangemoedigd stop met alcohol via online beloften hier.

De volgende grote religieuze feestdag waarop alcohol verboden is, valt op 20 en 21 van deze maand, juli.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.