Amazing Food Festival 2024 tilt de gastronomische toeristische ervaringen van Thailand naar een hoger niveau

PERSBERICHT:

Phuket, 6 juli 2024 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) organiseert een reeks evenementen van het “Amazing Food Festival 2024” om de diversiteit van de Thaise eetcultuur te benadrukken en de status van Thailand als gastronomische toeristische bestemming van wereldklasse te verhogen.

Het evenement zal plaatsvinden in Phuket van 5-7 juli in Central Phuket, in Chiang Mai van 20-22 juli tijdens Central Festival Chiang Mai, en Prachuap Khiri Khan van 10-12 augustus in Hua Don Beach, Khao Takiab, Hua Hin.

Dit weekend vindt de eerste in de serie plaats in Central Phuket met het thema 'Good Food Good Vibes'. Het evenement herhaalt de rijkdom aan gastronomische toeristische ervaringen die door het hele land worden aangeboden, terwijl de uitzonderlijke kenmerken en eetcultuur van de regio worden gepresenteerd.

Het evenement werd officieel geopend door Dr. Phonpoom Vipattipumiprates, vice-minister van Toerisme en Sport, samen met de heer Sophon Suwanrat, gouverneur van de provincie Phuket, en mevrouw Thapanee Kiatphaibool, TAT-gouverneur.

Mevrouw Thapanee Kiatphaibool, gouverneur van TAT, zei “Het evenement weerspiegelt de 'Ignite Tourism Thailand'-visie van de regering, die verschillende benaderingen omvat om Thailand als toeristisch centrum te vestigen. Onderdeel van de strategieën zijn de vijf must-do-activiteiten, waaronder 'Must Eat', dat gastronomisch toerisme inzet als een heerlijke manier voor toeristen om Thailand te verkennen, en zo de lokale economie helpt stimuleren via culinaire reizen.”

Gedurende drie dagen biedt het evenement lokale specialiteiten en speciale menu's van door MICHELIN bekroonde restaurants en eetgelegenheden, beroemde restaurants en streetfood-eetgelegenheden.

Op het programma staan ​​kookshows van Stars Chef Thailand Winnaar Chef Big Phuripat Jaiweerattanakul, hoofd van Cold Kitchen Hilton Bangkok Grand Asoke, chef Kao Vayo Nisatchanakan en vele andere opkomende chef-koks en lokale chef-koks uit gemeenschappen als Ban Bang Rong en Bang Tao-Cherng Talay.

Daarnaast zijn er muziekoptredens van Thaise artiesten als Chart Suchart, Getsanova, Earth Patravee, Off Pongsak, Tangmo The Voice en Zani Nipaporn.

Er zijn ook veel andere activiteiten beschikbaar die uniek zijn voor de locatie van elk evenement. Hiertoe behoren stands waar kunst- en ambachtelijke producten worden verkocht en een stand van de Thailand Tourism Awards, waar bekroonde duurzame bedrijven worden gepresenteerd.

Via de Facebook-pagina ‘Amazing Food Festival 2024’ kunnen bezoekers zich inschrijven voor een eendaagse reis om de lokale gemeenschappen te verkennen en hun belangrijke rol in het leveren van lokaal geproduceerde ingrediënten aan winkels en restaurants in de stad.

Het evenement wordt georganiseerd met grote nadruk op duurzaamheid. Op de gehele locatie van het evenement zijn afvalscheidingsstations aanwezig. Het personeel staat klaar om de deelname van bezoekers aan het Thaise toerisme richting duurzamer toerisme te helpen en aan te moedigen.

“Het Amazing Food Festival 2024 zal naar verwachting 50,000 bezoekers trekken en 35 miljoen Baht aan inkomsten genereren op elk van de drie locaties, waardoor zo’n 100 miljoen Baht aan de Thaise economie wordt verdeeld,” Zei mevrouw Thapanee.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.