Vrouw gearresteerd in Phuket, vermoedelijk betrokken bij investeringsfraude

Phuket -

In Chalong werd een vrouw gearresteerd nadat ze naar verluidt betrokken was bij een investeringszwendel met veel slachtoffers in Bangkok.

De politie van de Crime Suppression Division vertelde aan de Phuket Express dat ze eerder deze week een verdachte hadden gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als mevrouw Kanthida in een huurhuis in Chalong. Ze wordt beschuldigd van fraude en het importeren van valse informatie in een computersysteem waardoor anderen schade wordt berokkend.

De verdachte beweerde dat zij een medewerker is van een online verkoopapplicatie. Ze overtuigde slachtoffers om met haar te investeren door producten te promoten en ontving commissie. Aanvankelijk kregen de slachtoffers goede uitkeringen.

Toen zij meer investeerden, beweerde de verdachte dat de promotie was mislukt. Slachtoffers beseften later dat ze een oplichter was. Vervolgens hebben ze aangifte gedaan bij de Khannayao-politie in Bangkok.

Mevrouw Kanthida werd teruggebracht naar het politiebureau van Khannayao voor verdere juridische stappen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.