Thailand verwelkomt ruim 17.5 miljoen internationale toeristen in de eerste helft van 2024

FOTO: Prachachat

nationaal —

Op 4 juli 2024 maakte de Thaise regeringswoordvoerder Chai Watcharong het succesvolle resultaat bekend van de inspanningen van de regering om het toerisme in de eerste helft van 2024 te stimuleren, waarbij meer dan 17.5 miljoen internationale toeristen Thailand bezochten en meer dan 825 miljard baht aan toeristische inkomsten genereerden.

Het succes wordt toegeschreven aan het “IGNITE Thailand's Tourism”-beleid, dat tot doel heeft het toerisme in alle dimensies te ondersteunen en te bevorderen, inclusief secundaire steden, vooral in de noordoostelijke regio, onder de strategie “5 dingen die je moet doen in Thailand”.
De top vijf internationale toeristen kwamen uit China, Maleisië, India, Zuid-Korea en Rusland. Het aantal bezoekers steeg enorm in de laatste week van juni, met ruim 659,830 internationale toeristen die deelnamen aan Pride Month 2024, een stijging van 2.98% ten opzichte van de week ervoor.
Bovendien benadrukte de Thaise regering dit UNESCO-drievoudige erfgoedstad in Nakhon Ratchasima, waaronder het werelderfgoed Dong Phaya Yen-Khao Yai, het Sakaerat-biosfeerreservaat en Korat Geopark, een erkend World Geopark. Dit maakt Nakhon Ratchasima een van de slechts vier provincies ter wereld die deze status bereikt.
Toeristen worden ook aangemoedigd om nabijgelegen provincies en bezienswaardigheden in Chaiyaphum, Buriram en Surin (gezamenlijk bekend als Nakhon Chai Burin) te bezoeken.
De woordvoerder van de Thaise regering merkte ook op dat het aantal internationale toeristen naar verwachting zal blijven stijgen, gedreven door de recente release van LISA's muziekvideo “ROCKSTAR” die plaatsvond in Yaowarat in Bangkok en het begin van het Europese zomervakantieseizoen.

nationaal —

Op 4 juli 2024 maakte de Thaise regeringswoordvoerder Chai Watcharong het succesvolle resultaat bekend van de inspanningen van de regering om het toerisme in de eerste helft van 2024 te stimuleren, waarbij meer dan 17.5 miljoen internationale toeristen Thailand bezochten en meer dan 825 miljard baht aan toeristische inkomsten genereerden.

Het succes wordt toegeschreven aan het “IGNITE Thailand's Tourism”-beleid, dat tot doel heeft het toerisme in alle dimensies te ondersteunen en te bevorderen, inclusief secundaire steden, vooral in de noordoostelijke regio, onder de strategie “5 dingen die je moet doen in Thailand”.
De top vijf internationale toeristen kwamen uit China, Maleisië, India, Zuid-Korea en Rusland. Het aantal bezoekers steeg enorm in de laatste week van juni, met ruim 659,830 internationale toeristen die deelnamen aan Pride Month 2024, een stijging van 2.98% ten opzichte van de week ervoor.
Bovendien benadrukte de Thaise regering dit UNESCO-drievoudige erfgoedstad in Nakhon Ratchasima, waaronder het werelderfgoed Dong Phaya Yen-Khao Yai, het Sakaerat-biosfeerreservaat en Korat Geopark, een erkend World Geopark. Dit maakt Nakhon Ratchasima een van de slechts vier provincies ter wereld die deze status bereikt.
Toeristen worden ook aangemoedigd om nabijgelegen provincies en bezienswaardigheden in Chaiyaphum, Buriram en Surin (gezamenlijk bekend als Nakhon Chai Burin) te bezoeken.
De woordvoerder van de Thaise regering merkte ook op dat het aantal internationale toeristen naar verwachting zal blijven stijgen, gedreven door de recente release van LISA's muziekvideo “ROCKSTAR” die plaatsvond in Yaowarat in Bangkok en het begin van het Europese zomervakantieseizoen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.