Phuket gewaarschuwd voor mogelijke plotselinge overstromingen

Phuket-

Het Office of the National Water Resources (ONWR) heeft een waarschuwing afgegeven over zware regenval en mogelijke plotselinge overstromingen in Phuket.

Volgens de heer Surasri Kittimonton, secretaris van de ONWR, zal de periode van 3 juli tot 8 juli naar verwachting meer regenval met zich meebrengen, vooral in gebieden in de buurt van bergen en stroomgebieden. Op zondag 7 juli kan Phuket te maken krijgen met zware regenval, en bewoners in deze kwetsbare gebieden moeten de situatie nauwlettend in de gaten houden voor mogelijke plotselinge overstromingen.

De afgelopen week hebben verschillende regio's over de hele wereld te maken gehad met zware regenval als gevolg van snel veranderende weersomstandigheden. Opvallend is dat tijdens een van deze gebeurtenissen in Phuket ruim 347 millimeter regen viel binnen een tijdsbestek van meer dan vier uur. wat aanzienlijke overstromingen en schade veroorzaakte, zoals we hier meldden.

Blijf op de hoogte en neem de nodige voorzorgsmaatregelen tijdens dit weergebeurtenis.

Gerelateerd artikel:

Op 2 juli 2024 maakte de Thaise Meteorologische Afdeling bekend dat Thailand van juli tot september 2024 La Niña zal binnentrekken, en dat zal duren van november 2024 tot januari 2025.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.