Premier geeft prioriteit aan urgente oplossing van drugsprobleem

PERSBERICHT:

De regering geeft prioriteit aan de dringende oplossing van het drugsprobleem van het land, waarbij de nadruk ligt op onderdrukking, behandeling, rehabilitatie en zorg.

Regeringswoordvoerder Chai Wacharonke onthulde dat premier Srettha Thavisin de aanpak van het drugsprobleem als cruciaal en urgent beschouwt. Hij merkte op dat de verspreiding van drugs, vooral onder jongeren en de beroepsbevolking, de kracht van het land ondermijnt.

Verschillende instanties hebben de opdracht gekregen om samen te werken aan het initiatief “Onderdrukking, Behandeling, Rehabilitatie en Zorg”. Provinciale gouverneurs hebben de taak om de inspanningen te integreren en te coördineren met de politie, het Office of the Narcotics Control Board (ONCB), andere overheidsinstanties en lokale gemeenschappen. De ONCB zal optreden als de strategische commandant, uitdagende doelen en Key Performance Indicators stellen en zorgen voor de nodige ondersteuning en middelen voor de provincies. Gouverneurs en provinciale politiecommandanten moeten nauw samenwerken.

Volgens de woordvoerder vereisen uitgebreide ‘röntgeninspecties’ in gemeenschappen urinetests voor alle personen van 16 jaar en ouder. Geïdentificeerde drugsgebruikers zullen voor rehabilitatie worden gestuurd. De Koninklijke Thaise Politie, het Ministerie van Justitie, ONCB en het Ministerie van Defensie zullen hun inspanningen uitbreiden om drugsverkopers te arresteren.

Het ministerie van Volksgezondheid zal gebruikers indelen op basis van de ernst van de behandeling en ze re-integreren in de gemeenschap zodra ze daar klaar voor zijn, waarbij adequate revalidatiefaciliteiten worden gewaarborgd. Het Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid en het Ministerie van Arbeid zullen helpen bij beroepsopleiding en arbeidsbemiddeling om terugval te voorkomen.

Onderwijsgerelateerde instanties zullen maatregelen ontwikkelen om jongeren nieuwe waarden te monitoren en bij te brengen, en ervoor te zorgen dat ze drugsvrij blijven.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.