Jordaanse man gered na parasailongeluk op Kamala Beach

Kamala, Phuket –

Op maandag (1 juli) ontving de politie van Kamala een noodoproep over een buitenlandse man die vast kwam te zitten met een parasail op een hoge dennenboom op Kamala Beach. De man, later alleen geïdentificeerd als de heer Mohammed, een 26-jarige Jordaanse staatsburger, werd veilig gered door een hoogwerker.

Volgens een onbekende parasailoperator was de heer Mohammed een van de vier buitenlandse klanten die gebruik hadden gemaakt van hun parasaildiensten. Door de sterke wind raakte hij verstrikt in de boom tijdens een parasailsessie van doorgaans acht minuten.

Als reactie op dit incident heeft politiechef van Kamala, kolonel Somsak Thongkleang, een waarschuwing afgegeven aan parasailoperators. Als er rode vlaggen zijn die wijzen op harde wind in het gebied, moeten operators hun diensten om veiligheidsredenen onderbreken.

De parasailexploitant liet de politie weten dat zij verzekerd zijn bij een bootexploitant. Bij overlijden of ernstig letsel wordt tot 100,000 baht uitbetaald. Bovendien worden de behandelingskosten als gevolg van ongevallen gedekt tot 15,000 baht per incident. Deze verzekeringskosten zijn inbegrepen in de 1,500 baht die aan klanten per parasailsessie in rekening wordt gebracht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.