Restaurant Business Association dringt er bij de Thaise premier op aan om dringende economische stimuleringsmaatregelen te treffen om verdere sluitingen te voorkomen

nationaal —

Op 1 juli 2024 diende de heer Sorathep Rojpotjanaruch, de voorzitter van de Thai Restaurant Business Association, een brief in bij de Thaise premier Srettha Thavisin, waarin hij aandrong op onmiddellijke overweging van economische stimuleringsmaatregelen om verdere sluitingen van restaurants te voorkomen.

De sluitingen van veel restaurants waren het gevolg van de huidige ernstige economische neergang, met afnemende koopkracht onder Thais, stijgende kosten van grondstoffen zoals verse groenten en hoge elektriciteitsrekeningen.

In 2019, vóór de COVID-19-pandemie, bedroegen de totale inkomsten van de Thaise restaurantsector ongeveer 420 miljard baht, goed voor 7% van het bbp van het land. De productiekosten zijn sindsdien met ongeveer 50% gestegen, terwijl de grondstofkosten met 20-30% zijn gestegen, inclusief essentiële producten zoals MSG, zuivel en andere hoofdingrediënten, aldus Sorathep.

Bovendien zal de restaurantsector in 2024 naar verwachting met 4-5% groeien, waarbij de groei in het eerste kwartaal zal voldoen aan de doelstellingen. Sinds april is de groei echter gestagneerd en zijn de restaurantsluitingen voortgezet.

Een bekend buffetrestaurant zag bijvoorbeeld zijn winst in het eerste kwartaal met ruim 143 miljoen baht kelderen, aldus Sorathep. Kleine straatverkopers en MKB-restaurants hebben moeite om te overleven vanwege de beperkte financiële middelen.

De Vereniging roept op tot dringende maatregelen van de Thaise regering om de economie te stimuleren en de restaurantsector te ondersteunen, van straatvoedselverkopers tot MKB-restaurants, om verdere verwoestingen te voorkomen.

De voorgestelde dringende maatregelen omvatten:

  1. Herzie verouderde wetten: Pas de wet aan die de verkoop van alcoholische dranken in restaurants tussen 2 en 5 uur verbiedt, een regeling die sinds 1972 van kracht is.
  2. Verlaag de onroerendgoedbelasting: Verlaag de onroerendgoedbelasting voor restaurantbedrijven, die al worden belast met meerdere belastingen, waaronder een geleidelijk stijgend onroerendgoedbelastingtarief.
  3. Implementeer uitgavenstimuleringsmaatregelen:

– Voor het MKB: Sta individuen toe om tot 20,000 baht aan belasting af te trekken voor uitgaven met de juiste ontvangstbewijzen, en bedrijven tot 100,000 baht.

– Voor het grote publiek: Bied drie maanden lang 2,000 baht per persoon aan via een digitale portemonnee-app, uitsluitend te besteden aan voedselaankopen, van straatverkopers tot MKB-restaurants.

De vereniging hoopt dat deze maatregelen de broodnodige verlichting zullen bieden en de restaurantsector in deze uitdagende tijden zullen helpen ondersteunen, aldus Sorathep.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.