Meer regenval en bovengemiddelde temperaturen verwacht in Thailand vanwege La Nina

nationaal —

Op 2 juli 2024 maakte de Thaise Meteorologische Afdeling bekend dat Thailand van juli tot september 2024 La Niña zal binnentrekken, en dat zal duren van november 2024 tot januari 2025.

Dit fenomeen zal resulteren in een lichte toename van de regenval en een bovengemiddelde temperatuur in de tweede helft van 2024. De verwachting is echter dat het winterseizoen koeler zal zijn dan vorig jaar.

Mevrouw Kanwee Sitthicheapak, de directeur-generaal van de Meteorologische Afdeling, verklaarde dat de huidige situatie aantoont dat het ENSO-fenomeen (El Niño-Southern Oscillation) zich in een neutrale toestand bevindt. De temperatuur van het zeeoppervlak in de equatoriale Stille Oceaan is de afgelopen maand bijna volledig afgekoeld.

De gemiddelde temperatuur van het zeewateroppervlak lag de afgelopen week ongeveer -0.9 tot 0.5 graden Celsius onder het gemiddelde. Verwacht wordt dat de neutrale ENSO-omstandigheden van juli tot september 2024 zullen overgaan naar La Niña, en zullen voortduren van november 2024 tot januari 2025.

De Thaise Meteorologische Afdeling heeft ook een weersvoorspelling voor zeven dagen uitgegeven. Van 7 tot 1 juli zal een zuidwestelijke moesson de Andaman Zee en de Golf van Thailand bestrijken, terwijl een lagedrukgebied het noorden van Vietnam zal bestrijken. Dit zal in heel Thailand onweersbuien veroorzaken, waarbij in sommige delen van het noordoosten zware regenval wordt verwacht.

Van 4 tot 7 juli trekt het moessondal door de noordelijke en noordoostelijke regio's van Thailand en sluit aan op een lagedrukgebied boven Vietnam. In combinatie met de zuidwestelijke moesson die de Andaman Zee en de Golf van Thailand bedekt, dit zal leiden tot meer regenval en zware regenval in sommige gebieden in het noorden, noordoosten, oosten en zuiden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.