Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: regering reageert op stijgende populariteit van Yaowarat na Lisa's muziekvideo, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van vorige week, maandag 24 juni, tot zondag 30 juni 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

  1. De Thaise politie-ambtenarencommissie valideert unaniem de tijdelijke schorsing van politie-generaal Surachate Hakparn.

De Thaise premier Srettha Thavisin zat een bijeenkomst van de Police Civil Service Commission (PCSC) voor. De primaire agenda was het evalueren van de bevindingen van de Subcommissie disciplinaire maatregelen van de politie over de wettigheid van de tijdelijke schorsing van Pol. Generaal Surachate “Big Joke” Hakparn, waarmee ze overeenkwamen de schorsing voort te zetten, ondanks meer juridische dreigementen van Pol. Generaal Hakparn.

2. Een berg in een openbaar park in het district Mueang Phang Nga stortte in nadat er in de nabije omgeving een aardbeving was gemeld, ondanks dat de aardbeving gering was.

Het incident wordt een Rock Fall genoemd. De berg bestaat uit kalksteen met een hoge helling en is ingestort nadat er de afgelopen week hevige regen was gevallen. Gelukkig raakte niemand gewond tijdens het incident.

3. Lalisa 'Lisa' Manoban heeft de wereld verbluft met haar nieuwe nummer 'Rockstar'. De meeste scènes in de videoclip zijn opgenomen in Thailand, vooral in het historische Yaowarat-gebied in Bangkok.

De regering is van plan om te profiteren van de recente stijging van de populariteit van het Yaowarat-district in Bangkok, naar aanleiding van de opname in een videoclip van de Thaise Lalisa Manoban, ook bekend als Lisa Blackpink.

Schatje, ik ben een rockster, de hele wereld zingt deze week!

4. Minister van Volksgezondheid Somsak Thepsuthin besprak de mogelijke herclassificatie van cannabis als verdovend middel van type 5 nadat hij het voorstel had geopend voor openbare raadpleging van 11 tot 25 juni.

Het officiële standpunt van de regering is tegen elk recreatief gebruik, merkte Somsak op.

5. De heer Chai Watcharong, de woordvoerder van de Thaise regering, kondigde aan dat de Thaise premier Srettha Thavisin de “LOVE PRIDE PARADE 2024” zal inluiden en zal deelnemen aan de langste grote parade in Azië van 6 kilometer, ter afsluiting van de Pride Month op 30 juni.

Dit evenement ondersteunt de Soft Power-strategie van de overheid volgens de Rainbow Economy-aanpak. Het evenement werd algemeen gezien als een groot succes.

Bedankt en tot volgende week!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.