Thaise vice-premier implementeert noodmaatregelen om overstromingen in Phuket te bestrijden

Phuket-

Op 30 juni 2024 maakte de Thaise vice-premier en minister van Transport Suriya Juangroongruangkit bekend dat zware regenval in de nacht van 29 juni, gecombineerd met plotselinge overstromingen vanuit de bergen, in veel gebieden in Phuket ernstige overstromingen veroorzaakte.

Suriya gaf relevante instanties de opdracht om de getroffen gebieden onmiddellijk te helpen en de situatie 24 uur per dag in de gaten te houden. Ze kregen de taak het publiek te informeren, waarschuwingsborden op te zetten en alternatieve routes in overstroomde gebieden voor te stellen.
Suriya legde uit dat een ontoereikende afvoer ertoe leidde dat het water op de wegen stroomde. De autoriteiten van Phuket zijn uitgezonden om de verkeersstroom te inspecteren en te vergemakkelijken door tijdelijke rijstroken met tegenstroom aan te leggen op inkomende snelwegen. Er werd hulp verleend aan gestrande voertuigen totdat de omstandigheden weer normaal waren.


Daarnaast zijn er noodplannen opgesteld voor toekomstige overstromingen, inclusief preventie-, noodhulp- en herstelstrategieën om dergelijke situaties snel te verzachten en op te lossen. De relevante instanties kregen de opdracht om hun voortgang regelmatig te rapporteren aan het Ministerie van Transport.
Het Ministerie van Transport en aanverwante instanties streven ernaar het publiek nauw te ondersteunen om reisverstoringen tot een minimum te beperken. Bij ongebruikelijke ontwikkelingen zal er direct actie worden ondernomen.
Voor reisinformatie of noodrapporten kunnen burgers contact opnemen met de hotline van het Department of Highways op 1586, de snelweghotline op 1586, de snelwegpolitie op 1193 en het Department of Rural Roads op 1146.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.