Jetski-passagier vermist nadat hij in de Samui-zee was gevallen

FOTO: Wat Plai Laem reddingsteam

Samui-eiland, Surat Thani –

Een 18-jarige jetski-medewerker is vermist nadat hij vrijdag (28 juni) achter een buitenlandse klant zat voordat hij in zee viel bij het eiland Samui.th).

De politie van Bophut vertelde de Phuket Express dat zij op de hoogte waren gesteld dat de 18-jarige Thanatip Sompaen, uit Nakhon Si Thammarat, vermist was nabij het strand van Chaweng. Er werd diezelfde dag tot middernacht gezocht, maar hem werd niet gevonden. Zaterdag 29 juni werd de zoektocht opnieuw gelanceerdth) met een drone die boven de zee zoekt, jetski-operators in de zee en reddingswerkers die langs de stranden lopen, maar hem nog steeds niet kunnen vinden.

Een onbekende jetski-exploitant vertelde de politie dat een buitenlandse man de jetski had gehuurd. De buitenlandse man bestuurde de jetski met meneer Thanatip erachter. Toen ze ongeveer 300 meter van het strand waren, raakte de jetski een golf voordat Thanatip in zee viel. De buitenlandse toerist reed terug naar het strand en bracht de jetski-exploitant op de hoogte van het ongeval.

De buitenlandse toerist is niet geïdentificeerd door de politie, die alleen zegt dat hij meewerkt met onderzoekers.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.