Blue Bottle Jellyfish-waarschuwing op Phi Phi Island

Krabi-

Het Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi National Park heeft gewaarschuwd voor blauwe flessenkwallen op het Phi Phi-eiland en het Bamboo-eiland in Ao Nang.

Drie zwemmers zijn gewond geraakt door de kwallen nadat ze deze per ongeluk hadden aangeraakt. Ze werden door tourbootoperators naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht. Op de stranden van beide eilanden zijn waarschuwingsborden met noodhulpadvies geplaatst om zwemmers te waarschuwen.

Als een zwemmer is gestoken, kunnen zeewater en azijn, indien beschikbaar, worden gebruikt om de aangetaste huid te wassen en de tentakels te verwijderen. Daarna moet men wat heet water gebruiken om het getroffen gebied gedurende 20 minuten te bedekken om de pijn te verlichten. Zwemmers die bang zijn om gestoken te worden, moeten vermijden het water in te gaan op stranden met bekende giftige kwallenpopulaties.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.