Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Phuket lijdt onder gruwelijke overstromingen en meer

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de belangrijkste lokale verhalen in Phuket en nabijgelegen provincies.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 24 juni tot en met zondag 30 juni 2024.

  1. Het lichaam van een Belgische man die zaterdag (22 juni) vermist raakte na het zwemmen, werd maandag (24 juni) gevonden op Freedom Beach in Karon.

Later werd hij alleen geïdentificeerd als de heer LUVOVADIO, 28 jaar oud, met de Belgische nationaliteit. Rust in vrede.

2. De toeristenpolitie van Phuket heeft in Kathu een verdachte aangehouden die alleen werd geïdentificeerd als de heer Roman, een 29-jarige Russische staatsburger. wegens illegaal werken.

De arrestatie kwam nadat hij op Instagram betaalde motorrijlessen had geadverteerd, waarbij hij positieve recensies kreeg van buitenlandse klanten, maar negatieve feedback van ambtenaren van de Royal Thai Immigration die zeggen dat hij niet legaal werkte.

3. Een dramatisch incident vond plaats in Phuket Town toen een Russische toerist, alleen geïdentificeerd als Miss Alisa, op een motorfiets achter een tassendief aan zat.

De dief is op het moment van schrijven nog steeds op de vlucht. De politie kan ze nog steeds niet vinden.

4. De politie van Phuket heeft het publiek eraan herinnerd dat vrachtwagens met tien wielen of meer tijdens de spits vanaf volgende maand vanaf 1 juli verboden zullen worden op de wegen in Phuket.

Vrachtwagens met meer dan tien wielen zijn verboden op elke weg in Phuket van 6 uur tot 00 uur en van 9 uur tot 00 uur, behalve op zaterdag, zondag en feestdagen. Het valt nog te bezien hoe goed dit beleid zal worden gehandhaafd, met gemengde feedback op sociale media.

5. Een 17-jarige Russische vrouw heeft beenletsel opgelopen door een propeller van een speedboot tijdens het zwemmen in de buurt van Patong Beach.

Strandwachten vertelden de politie dat de vrouwelijke Rus buiten de aangewezen veiligheidszone zwom om te zwemmen.

6. De Thaise vice-premier en minister van Transport Suriya Juangroongruangkit maakte bekend dat hevige regenval in de nacht van 29 juni, gecombineerd met plotselinge overstromingen vanuit de bergen, in veel gebieden in Phuket ernstige overstromingen heeft veroorzaakt.

Meer dan 1,500 mensen werden negatief getroffen door de overstromingen en de schoonmaakwerkzaamheden gaan op het moment van schrijven door.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.