26 vluchtelingen ontvluchten de Krabi Rehab Foundation per boot, onder verwijzing naar slechte omstandigheden en zware straffen

Krabi —

Op 29 juni 2024 ontving de politie van Mueang Krabi een melding van 26 herstellende drugsverslaafden die ontsnapten uit een rehabilitatiestichting in Mueang, Krabi.

Volgens de politie zou de groep een langstaartboot hebben gestolen om naar Mueang Krabi te ontsnappen. Sommigen werden gespot terwijl ze op Hemthanon Road liepen. Na bijna een uur arresteerde de politie elf van de vluchtelingen.

De politie onderhandelde met de elf personen, die aanvankelijk weigerden terug te keren naar de stichting. Vijftien patiënten blijven op vrije voeten.

Eén vluchteling vertelde de politie dat ze waren gevlucht omdat ze naar huis wilden en weigerden terug te keren naar de stichting, die naar verluidt meer dan 1,000 mensen huisvest. De patiënt noemde een vermeende slechte kwaliteit van leven en voedsel, en zware straffen voor fouten.

Ze beweerden ook dat ze slechts 20 baht per dag mochten uitgeven van geld dat hun familie had gestuurd, nauwelijks genoeg om iets fatsoenlijks te eten te kopen.
De politie neemt momenteel contact op met de families van de vluchtelingen, omdat zij weigeren terug te keren naar de rehabilitatiestichting.

De stichting, waarvan de volledige naam om juridische redenen is verborgen, heeft nog niet formeel gereageerd op de vermeende klachten.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.