Zeeschildpad legt eieren op het eiland Samui

Surat Thani-

Een moeder van een zeeschildpad legde eieren op een strand op het eiland Samui in Surat Thani.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week op de hoogte waren gebracht dat er een spoor van een zeeschildpadmoeder was gevonden op het Thong Nhan-strand in het subdistrict Maret, in het district Samui.

Toen ze bij het strand aankwamen, ontdekten ze dat de moeder van de karetschildpad eieren aan het leggen was.

De DMCR vertelde de Phuket Express dat de schildpad een microchip heeft van de maritieme afdeling. Deze moederschildpad heeft haar vierde nest eieren gelegd sinds ze in 2012 voor het eerst werd gechipt en is sindsdien gevolgd en gezond.

In het nest bevond zich een onbekende hoeveelheid zeeschildpad-eieren. Het nest wordt beschermd en bewaakt totdat de eieren uitkomen. Ambtenaren verklaarden dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Gerelateerd artikel:

Een moeder van een zeeschildpad legde eieren op een strand op het eiland Samui in Surat Thani.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.